ALAPLI HABERLERİ

AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA

27 Eylül 2013
604 kez görüntülendi

AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA

AK Parti Kdz. Ereğli ilçe teşkilatı Yürütme Kurulunda yapılan değişikliklere ilişkin medya organlarında çıkan haberler yönelik açıklama yapıldı.


AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Mehmet Keleş bugün konu ile ilgili bir açıklama yayınladı. Keleş yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi:

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatının, elde ettiği ivme ve ortaya koyduğu başarılı çalışmalara gölge düşürmek ve AK Parti içerisinde ‘bir kutuplaşma’ varmış gibi kamuoyunu yönlendirmeye yönelik haber ve yorumların, bazı haber sitelerinde yer alması üzerine kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir açıklama yapma zorunluluğu hasıl olmuştur.

9 Ocak 2013 tarihinde AK Parti Genel Merkezi tarafından atanarak göreve gelen Kdz.Ereğli İlçe Yönetimimiz, 30 Asil, 30 Yedek Üyeleriyle birlikte görev bölümünü yapmış, kısa bir zaman içerisinde Gençlik ve Kadın Kollarını da oluşturarak, beldelerde de yapılanmasını tamamlamıştır.

AK Parti Ereğli İlçe Yönetim Kurulu, parti içi çalışmalarını bir yandan sürdürürken, başta Sayın Milletvekilimiz Prof.Dr.Ercan Candan olmak üzere diğer bölge Milletvekillerimizin de desteğiyle Ereğli’ye yeni hizmetler kazandırma, yapılmakta olan hizmetlerinde bir an evvel tamamlanması için gayret göstermiştir.

AK Parti Teşkilatının Ereğli’deki tüm sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlar ile ortaya koyduğu işbirliği, Ereğli’nin temel sorunlarının çözümüne yönelik attığı adımlar, taraflı-tarafsız takdir görmüş ve İlçemizin yaşadığı sorunlardan kurtulma ve çözümlerin sağlanabilmesi adına da hükümetimizin güçlü bir siyasi iradesini ortaya koymuştur.

Bu süreç içerisinde, Parti Yönetim Kurulu Görevlerinde de bazı değişiklikler yapılmıştır.

1 – Teşkilat Başkanlığı görevini yürüten Yüksel Demirbaş, Dış İlişkiler Başkanlığına, Dış İlişkiler Başkanlığı görevini yürüten Zafer Sucu, Teşkilat Başkanlığına;

2 – Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Tuğçe Ertaş’ın, mesleki mazeretinden dolayı şehir dışına yerleşmesi nedeniyle parti yönetiminden istifa etmiş ve yerine yedeklerden Erkan Beytekin yönetim kurulu üyeliği görevine getirilmiştir.

3- İlçe Yürütme Kurulunda son yapılan değişiklik ile de; Ekonomik İşler Başkanı Sami Yavuz Ar-Ge Başkanlığına, Yönetim Kurulu Üyemiz Hasan Aksoy Ekonomik İşler Başkanlığına, Özlem Köse ise Halkla İlişkiler Başkanlığına getirilmiştir. AR-Ge Başkanlığını yürüten Hakan Mısırlı ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevini yürüten Mustafa İslam Yazıcıoğlu’nun bu görevlendirmelerden sonra partimizin yönetim kurulu olarak görevleri devam etmektedir.

Yapılan bu değişiklikler, İlçe Başkanımız Sayın Fatih Çakır’ın parti tüzüğüne göre yetkisinde olup, yerel seçimler öncesi teşkilatın çalışma çıtasını bir üst seviyeye taşıma amacı gütmektedir.

Son yapılan Yönetim Kurulu Toplantısına katılan İL Başkanımız Sayın Hamdi Uçar’da, yapılan bu görev değişikliklerinin İlçe Başkanının tasarrufunda olduğunu belirtmiş, İlçe Başkanımız M.Fatih Çakır’da İcra kurulunda bulunmayan yönetim kurulu üyelerine önümüzdeki süreçte yeni görevlendirmeler yapacağını bildirmiştir.

Bu nedenle yapılan değişiklikler, parti içi bir bayrak yarışı ve görev değişimi olduğundan kamuoyuna açıklanmamıştır.

Ancak, son günlerde bazı haber sitelerinde yer alan haber ve yorumlar ile 20 yıldır Ereğli’de her seçim öncesi dillendirilen siyasi jargonların tekrar sahneye sürülmek istenmesi, Parti teşkilatımıza yapışmayacaktır.

Başta Milletvekilimiz Sayın Prof.Dr.Ercan Candan olmak üzere, İl Başkanlığımız ve Teşkilatımızla birlikte 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlerde Kdz.Ereğli Belediyesini AK Parti’li belediyeler arasına katmak için var gücümüzle çalışacağız.

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı, üyelerinden, köy temsilcilerine, gençlik ve kadın kollarından belde yöneticilerine, İl Genel Meclis Üyelerinden, Belediye Meclis Üyelerine, Yönetim Kurulu Üyelerinden Milletvekillerine varıncaya kadar birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir.

.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz