ALAPLI HABERLERİ

AK PARTİ’DEN KUTLAMA MESAJI

7 Mart 2014
628 kez görüntülendi

AK PARTİ’DEN  KUTLAMA MESAJI

AK Parti Alaplı    İlçe  Teşkilatı Tanıtım ve Medya Başkanı Gürcan Altunkaya 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Altunkaya konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi;

 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı olarak kabul edilir. 1977 yılında  Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 8 Mart`ı  Kadın Hakları ve Dünya Barışı Günü ‘ olarak ilan etmiştir. Böylece, 8 Mart kadınların mücadele ve dayanışmasının kutlandığı gün olmuştur

Kadınlarımızın toplumdaki yeri ve görevleri itibariyle birey olarak kişiliğini kazanması, kendini ifade edebilmesi, toplumda hak ettiği yeri alması gereklidir. Kadınların ihmal edildiği toplumların varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi mümkün değildir.

Batılı ülkelerden önce seçme ve seçilme hakkına sahip olmamızı sağlayan büyük önder Atatürk, Şuna kani olmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir.  Demiştir.

İnsan hakları evrensel bildirgesi ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış bulunan kadının insan haklarını tanımak ve geliştirmek ve kadına yönelik şiddeti önlemek; uluslararası kuruluşların, siyasi iktidarların ve devletlerin olduğu kadar, medyanın, toplumun, hepimizin sorumluluğundadır.

Bu güzel dünyada yalnız yaşamıyoruz. Kadınlarımızı anladığımız, saygı duyduğumuz, yaşam ve özgürlük hakkı başta olmak üzere sağlık, eğitim, yiyecek, barınma ve toplumsal hizmetler de içinde olmak üzere sağlığına ve esenliğine uygun bir yaşam düzeyine kavuşma, mal ve mülk edinme, çalışma, işini seçme özgürlüğüne saygı duyulduğu ölçüde mutlu bir dünya kurmuş oluruz. Ülkemizin ve dünyamızın daha eşitlikçi, daha yaşanabilir hale gelmesi için erkeklerle yan yana çalışmayı hedefleyen kadınlar; eşitliği, özgürlüğü, hakça bir yaşamı, onurlu çalışmayı, eğitim,  sağlık ve sosyal güvenlik hakkından eşit bir şekilde yararlanmasını savunmaya devam edeceğiz.

Birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 8 Mart’ da; bütün dünya ve ülkemiz kadınlarının öncelikle de annelerimizin   Dünya Kadınlar Gününü Kutluyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz