ALAPLI HABERLERİ

AK PARTİ’DEN SPORCULARA DESTEK..

12 Mayıs 2013
625 kez görüntülendi

AK PARTİ’DEN SPORCULARA DESTEK..

 

AK Parti heyeti, ‘Kdz.Ereğli’ye Spor Kompleksi İstiyoruz platformunun’ başarılı genç tenisçilerle yaptığı antrenmana katılarak, sporseverlere müjdeli haberler verdi.

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Gülüç  Belediye Başkanı Aydın Güngör ve AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, ‘Ereğli’ye Spor Kompleksi İstiyoruz Platformu’nun konuğu oldu. Platform temsilcisi sporseverlerle bir araya gelen Çakır ve Güngör, Ereğli’ye yapılması planlanan gençlik merkezinin Gülüç’teki kapalı halı sahanın yerine, 6 dönümlük arazi üzerine inşa edileceği müjdesini verdi.

Kdz. Ereğli’ye bir spor kompleksi ve gençlik merkezi kazandırılması amacıyla bir süredir çalışmalar yürüten ‘Ereğli’ye Spor Kompleksi İstiyoruz Platformu’ temsilcileri, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör ve AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Yönetim Kurulu üyelerini konuk etti.

Göztepe Mevkii’nde bulunan ERDEMİR’e ait tenis kortlarında AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Yönetim Kurulu Üyeleri ve  Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör’ü ağırlayan platform temsilcileri, sporseverler ve çocuklar, bir süre AK Parti heyeti ile görüştü. AK Parti heyeti daha  sonra küçük sporcuların tenis gösteri maçını birlikte izlediler.

 

ÇAKIR’DAN TENİS SEVERLERE KORT SÖZÜ

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Kortları ve tenise gönül veren çocukları,  sporcuları yerinde görmeyi istediklerini ifade ederek; “Özellikle tenis sporuyla ilgili olarak baktığımız zaman, Zonguldak’ta ve Türkiye’de derece yapmış öğrencilerimizin, gençlerimizin burada, ailelerinin de onların destekçisi olmaları bizi mutlu ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı aracılığıyla, burada gençlerimizin kapalı tenis kortu eksiklerinin çözümü adına, her türlü desteği vereceğimize kimsenin şüphesi olmasın. Sonuna kadar yanlarındayız. Ereğli kapalı tenis kortunu hak ediyor, bugüne kadar yapılmaması da eksiklikti. Bunu da en kısa sürede tamamlayacağımıza inanıyoruz” dedi.

 

“EREĞLİ’DE YER BULAMADIK, GÜLÜÇ’E YAPIYORUZ”

Ereğli’ye gençlik merkezi ve spor kompleksi kazandırılması için ilçede yoğun bir yer arayışı içerisinde olduklarını ancak imar düzeninde bu yerlerin ayrılmaması nedeniyle yer bulamadıklarını anlatan Çakır, “Aydın Güngör Başkanımız sağ olsun, Gülüç Belediyesi sınırları içerisinde bir yere gençlik merkezi yapılması kararını aldık. Proje yaklaşık 4 milyon liralık büyük bir projedir. İlk aşamada 500 bin liralık ön ödeneği gelmiştir. Bunu da en kısa sürede faaliyete geçireceğiz. Şu anda proje çalışmaları sürüyor. Ereğli’ye gençlik merkezini kazandırdık sayılır artık geri dönüşü yok. Bu da Gülüç’te olacak. Ereğli halkı adına da Aydın Bey’e teşekkür ediyorum. Kapalı yüzme havuzu da dahil, gençlerin aktivitelerde bulunabileceği büyük bir proje olacak. Bunu da diğer projelerimiz gibi hayata geçirerek Ereğli halkının hizmetine sunacağız. Ereğli’de eksik bir şey bırakmayacağız. Bu projeye tenis kortları ekleme durumumuz varsa mutlaka ekleyeceğiz. Yoksa da, bunun sözünü burada vermiş olalım ki, tenisçilerin kapalı bir alanda spor yapmalarını sağlayacak bir imkanı Ereğli’ye kazandıracağız” diye konuştu.

 

“GENÇLİK MERKEZİ, GÜLÜÇ’TEKİ KAPALI HALI SAHA ARAZİSİNE YAPILACAK”

Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör de, ilçede yetişen başarılı tenisçi çocukların antrenman yapması gereken kortların bakımsızlıktan devre dışı kaldığını söyledi.  Başarılı sporculara yakışacak tesisleri en kısa sürede kazandırmayı arzu ettiklerini dile getiren Güngör; “Bu, bir Belediye Başkanının da ötesinde, bir sporsever olarak asli görevimizdir. ERDEMİR’in de katkısı ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün yatırımlarıyla bu yerleri yeniden kazandırırsak, Ereğli’de yaşayan vatandaşlarımızın çocukları küçük yaşlardan itibaren tenis sporuyla tanışma olanağını bulacaklardır. 2020 Olimpiyatlarına aday olan bir ülkenin tenisçilerini de, belki buradan yetiştirebiliriz. Bu bize gurur verecektir. Gençlik merkezi için de Gülüç’te 6 dönümlük bir arsa verdik. Kapalı spor salonu, konferans salonları ve tüm sosyal alanlarıyla 4 milyon liralık büyük bir proje olacak. Kahramanmaraş’ta da bunun bir örneği inşa ediliyor. Bütçesi hazırdır. Şimdi Gençlik ve Spor İl Müdürümüz zemin etüdü için Zonguldak’ta bir firma ile anlaşmış. Önümüzdeki günlerde zemin etüdü çalışması yapıldıktan sonra ihale sürecine geçilecektir. Tahmin ediyorum ki, Yerel Seçimler başlamadan gençlik merkezinin açılışını yapmak, benim için de büyük mutluluk olacak. Türkiye’de yapılan 74 gençlik merkezinin bütçeleri 800 bin lirayla 4 milyon lira arasında değişiyor. Burada yapılacak olan, en büyük proje olan 4 milyon liralık projedir. Tahsis ettiğimiz yer de, Gülüç’teki kapalı halı saha arazisidir. Halı sahayı yıkarak orayı Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edeceğiz. Projeye kapalı yüzme havuzu da dahil edilmesini istiyoruz. Bu da yapılırsa, çok daha güzel olacaktır” dedi.

 

“ÇOCUKLAR ANTRENMAN YAPAMAZ DURUMA GELDİLER”

Ereğli’ye Spor Kompleksi İstiyoruz Platformu Temsilcilerinden Avukat Nüket Kara da, tenis oyuncusu sporcuların her turnuvadan derecelerle döndüklerine dikkat çekerek, ilçeye kortlar kazandırılması için iktidar partisinden destek almaktan mutluluk duyduklarını anlattı.

Kara, Ereğli’de başarılı tenis oynayan çocukların bulunduğunu belirterek; “Ereğli’de tenis oynayan çok yetenekli çocuklarımız var. Bu çocuklarımız ulusal çapta ne kadar turnuvaya giderlerse, hepsinden ya birincilik ya da ikincilikle dönüyorlar. Şimdiye dek hiçbir turnuvadan elleri boş dönmediler. Biz bunu yeterince duyuramadık. Bizim kortlarımız yok. Özellikle kapalı kort olmadığı için de, maalesef çocuklarımız antrenmanlarını yapamaz duruma geldiler. Bu da ulusal çaptaki başarılarını kaybetmelerine neden olacak. Bunun endişesini taşıyoruz. Bugün özellikle iktidar partisinin İlçe Başkanı Fatih Bey’i davet ettik. Sağ olsunlar, Fatih Bey, Gülüç Belediye Başkanımız Aydın Bey ve diğer arkadaşlarımız buraya gelerek çocuklarımızı gördüler. Biz kendilerinden, açık ve kapalı kortlar konusunda destek aldığımıza inanıyoruz. Bunu başaracağımıza ve çocuklarımızın Ereğli’nin sesini daha fazla duyuracaklarına inanıyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz