ALAPLI HABERLERİ

AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ AÇIKLAMA YAPTI

8 Mayıs 2013
776 kez görüntülendi

AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ AÇIKLAMA YAPTI

‘EREĞLİ BELEDİYESİ İFLAS ETMİŞTİR’

 

AK Parti Ereğli Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay, Halil Posbıyık’ın Belediyeyi borç batağına sürüklediğini ve önümüzdeki aylarda personelin maaşlarını almada sıkıntı yaşacağını söyledi.

 

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Kalkan, Esra Alpago ve Yusuf Kalay ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi. Her ay Meclis toplantılarının ardından, kamuoyunu bilgilendireceklerini belirten İlçe Başkanı Fatih Çakır, Mayıs ayı meclis toplantısında yaşanan gelişmeleri değerlendirmeleri için sözü Belediye Meclis üyelerine bıraktı.

 

“ARSANIN SATIŞINI DURDURDUK”

Ereğli Belediyesinin satışa çıkardığı Emniyetin yanındaki Arsanın satışının durdurulması için mücadele ettiklerini belirten Belediye Meclis Üyesi  Mustafa Kalkan, “Aylardır Ereğli’nin gündeminde arsa satışı vardı. Satışın iptal edilmesiyle ilgili önerge verdik. Bu önergemiz önceki meclis toplantısında oy çokluğu ile reddedilmişti. Bu ay yapılan meclis toplantısında yine bir önerge vererek, oy birliği ile meclisten arsanın satışının iptali önergesi geçmiş oldu. Meclis başkanı sözlü olarak iptal edildiğini açıklamıştı. Arkadaşlarımızın bu arsanın hizmet alanına dönüşmesi için imar değişikliği yapılması yönünde bir önergeleri oldu ve bu önerge AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımız ile Bağımsız Belediye Meclis üyelerinin desteğiyle 13 kabul, 12 red oyu alarak gündeme alındı. Bu arsa alanının hizmet alanına dönüşmesi için fikirlerini paylaşarak desteklerini esirgemeyen Milletvekilimiz Ercan Candan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

 

KALAY: POSBIYIK SAYGINLIĞINI YİTİRDİ

Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay’da, Mayıs ayı Meclis toplantısında yaşananlara değinerek; “Son aylarda meclis yeni yeni ilklere imza atmaktadır. Bu ay ki meclis toplantısı salt çoğunluk sağlanamadığı için bir sonraki güne bırakıldı. Bizim olmadığımız ortamda Halil bey arkamızdan bazı atıflarda bulunmuş, atıp tutmuştur. İlkgün meclis toplantısına niye katılmadığımızı açıklamak istiyoruz.  Halil beyin şunu anlamasını istedik. Biz Meclis üyeleri Ereğli halkının seçtiği ve Ereğli halkının temsilcileriyiz. Biz Meclis üyelerinin verdiği yetki kadar Halil Posbıyık yetkilidir. Onun üzerinde yetkili değildir. Daha önce verdiği ifadelerde ‘Benim aritmetik sıkıntım yoktur, ben ne dersem o olur’ ifadesine bir tepkiydi. Sağolsun bağımsız arkadaşlar ve bizde ilk gün meclis toplantısına katılmayarak , ‘Sen Meclisin üstünde değilsin, meclisin meclis başkanısın ve meclisin sana verdiği yetki kadar sorumlusun’ mesajını vermek için ilk toplantıya katılmadık. Yoksa bizim toplantıdan kaçmak, orada fikirlerimizi ifade etmekte hiçbirzaman sıkıntımız olmadı, bundan sonrada olmaz. Biz Posbıyık’a bir mesaj vermek istedik. Özeti budur. 2. Gün ise mecliste bir oturma eylemi yaptık.  Ayağa kalkıp başkanın şahsına gösterdiğimiz saygıyı o meclis toplantısında göstermedik ve ayağa kalkmadık AK Parti grubu olarak. Bu kesinlikle meclis kürsüsüne yapılmış bir hareket yada hakaret değildir. Bizim artık Halil Posbıyık’ın şahsına Meclis üyeleri olarak bir saygımız kalmamıştır.  Saygımızın kalmadığı bir insana da saygı gösterilmez. Eskilerimizin ‘Şehri emin’ şeklinde bir ifadeleri vardır, bu ne demektir?  Emin olunan, saygın, adaletli, demokrat yöneticiler için kullanılır. Maalesef Halil bey bunları fazlasıyla kaybetmiştir.  Son aylarda baktığımızda gencecik çocukları belediyeden babalarını yada yakınlarını cezalandırmak adına işten atması, işyerlerine ağır baskılar yaparak  mühürlemeye kalkması, Nisan ayında biz belediye meclis üyelerine yaptığı ukalaca demokratik olmayan, hak ettiğimiz kazandığımız encümen seçimimizi iptal etmesi gibi , siz basına söylediği merdiven altı basın gibi hepsini içine koyarsak bu saygı olayını göstermemizin nedeni budur” dedi.

 

“POSBIYIK’IN DEĞİL, MİLLETVEKİLİMİZİN DEDİĞİ OLDU”

Arsanın satışı konusunda Posbıyık’ın Milletvekili Ercan Candan’a  çeşitli ithamlarda bulunduğunu hatırlatan Kalay, sonuçta Milletvekili Candan’ın dediğinin olduğunu belirterek, şunları söyledi; “2. olarak önemli olan madde arsa satışıydı. Mustafa arkadaşımız açıkladı. Ekleyecek olursam o kadar enterasan şeyler oluyorki Ereğli’de. Bundan birkaç ay önce Posbıyık’ın gazetelere yansıyan bir demecini okuyorum; ‘Satacağım dediğim zaman laf ağzımdan çıkmışa satarım. Kimse benim işime karışamaz, karışanın burnunu koparırım’ . Hayır olmamıştır, bizim Milletvekilimizin ağzından çıkan neyse o olmuştur. Ercan bey hatırlarsanız ‘Ne pahasına olursa olsun, ben bu arsayı sattırmayacağım’ demiştir ve bu arsa adı ne olursa olsun bu arsa satışı artık tamamen kalkmıştır. Milletvekilimiz Ercan Candan’a bu desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Bu olaya tepkisi gösteren esnafımıza, teşekkür ediyoruz. Ereğli’de artık bir milat olmuştur, zorbalığa, zulme başkaldırışın miladı olmuştur, artık bunun peşi gelecektir. Buradan bir çağrıda bulunuyorum, esnafımıza, işadamımıza şartlı bağış adı altında zarflar gidiyor, insanlar bu zarflara para koymaları yönünde zorlanıyor, koymayanların işyerleri mühürleniyor, düne kadar bir arkadaşımızın işyerini mühürlemek için zabıta nöbet tutuyor, bağımsız belediye meclis üyeleri ile beraber biz gittik orada direniş gösterdik, mühürletmedik, engel olduk,  işin içine emniyet girdi, sonra emniyette yapılan uygulamanın yanlış olduğunu görünce çekildi, Şu çağrıda bulunuyorum, bu şekilde bir uygulamaya maruz kalan yasal olmayan yollarla mühürlenen yerler varsa  bu esnafımız bize ulaşsın, biz onların dükkanının kapısında nöbet tutarız.  Duvar oluruz, oraları mühürletmeyiz.

 

BELEDİYE İFLAS ETMİŞTİR

Meclis toplantısında ayrıca 10. Madde olarak şu gelmiştir; ‘ Belediyemizin nakit yetersizliğinin giderilmesi için borç alınmasının görüşülmesi’ Buda Ereğli’de bir ilk ve milattır. Bunun tek açıklaması vardır, Ereğli Belediyesi iflas etmiştir, Ereğli Belediyesi 2 ay sonra personeline maaş ödeyemeyecek durumda dediğim zaman çok yadırganmıştı. İşte bu bunun ispatıdır. Halil bey arsayı satamayınca bu yola başvurmuştur. Amacı seçim parası bulmaktır. Belediye kasası bitmiştir, müteahhitlere verecek, personele maaş ödemede önümüzdeki aylarda sıkıntı yaşayacaktır. Şuan sadece 25 milyon kredi borcu vardır.  Seçimlere on ay kalmış, 3 ayı propaganda dönemi kalan 5 ayda sen neyin asfaltını dökeceksin, neyin taşduvarını yapacaksın, bugüne kadar niye yapmadın.  Haziran ayı meclis toplantısında bu maddeye karşı çıkacağız ve meclisten geçmemesi için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca Balı mahallesindeki minübüsçü arkadaşlarımızın olayı vardı. Buradaki arkadaşlarımız cezalandırılmak adına, güzergahları değiştirildi. Bunu daha önceki dönemlerde yaşadık. Mecliste bunada itiraz ettik, bu mahalleden CHP olarak en fazla oyu alan siz değilmisiniz, bu arkadaşlara niye zulmediyorsunuz dedik.  İfadesi şu oldu, 3-5 minibüsçüye değil, Balı mahallesine hizmet ediyoruz şeklinde. Şimdi arkadaşlarımız Balı mahallesinde 300 tane imza topladılar toplam çoluk çocuk Balı mahallesi zaten 800 kişi. Ve bu imzalar Devletin yetkili birimlerine iletildi. Orada zulüm ile baskı ile bu arkadaşlarımız sindirilmeye çalışılıyor.

 

BAŞKANIN YANLIŞLARINA TEPKİ KOYUYORUZ

Bize neden başkanla kavga ediyorsunuz diye soruyorlar. Biz başkanla hiçbir zaman kavga etmiyoruz, sadece başkanın yanlışlarına tepki koyuyoruz. Bir oranlama yapılırsa 4 yıldan bui yana biz Meclis kararlarının yüzde 80’nine hep evet demişiz.  Eğer bir karar Ereğli’nin menfaatine ise biz o kararın yanındayız. Hiçbir zaman siyaset yapmıyoruz, bizim kullandığımız her cümleyi siyaset yapıyor diye siyaset yapan Halil Posbıyık’tır.  Mecliste toplantıyı geren, kavgayı yapan halil Posbıyık’tır biz sadece ona cevap veriyoruz.”

 

ALPAGO: EREĞLİ’Yİ 70 YAŞINDA BİRİSİNİN YÖNETMESİNİ İSTEMİYORUM

Ereğli Belediye Meclis Üyesi Esra Alpago’da, 70 yaşında birisi tarafından yönetilmek istenmediğini anlatarak; “Halkımızdan tek istediğimiz yaşanan olayları medyadan olsun bir şekilde takip etmeleridir.  Artık halil Posbıyık, Belediye Başkanı, Meclmis Başkanı iken sürekli sehven hata yapmaktadır.  İmar planı konularında sehven hatalar vardır, sehven gündem maddelerini yanlış yazmaktadırlar.  İmar’da yaptığımız girişimler sonucunda şu an Orman Müdürlüğünden Ereğli Belediyesine bir yazı gitmiş durumda. Bu yazının içeriği basitçe ‘bu bölgelerdeki imar çalışmalarını durdurun’ . Hepimiz Türkçe konuşuyoruz, heralde bunu algılayamayacak kadar bir personeli yoktur sayın Halil Posbıyık’ın.  38 yaşındayım ömrümün geri kalanında burda yaşayacağım, kızımda burada yaşacak ve benim kızım ve yeni neslin 70 yaşındaki bir adam tarafından yönetilmesi taraftarı değilim. 3 Temmuz’da 70 yaşında olacak Sayın belediye Başkanımız” dedi

Habercilerin sorularına da Meclis Üyeleri cevap verdi. ‘Bağımsızlarla birlikte mi hareket ediyorsunuz?’ sorusuna Yusuf Kalay ‘Doğru olan ve Ereğli’nin yararına olan herşeyde herkesle hareket edeceklerini ‘ söyleyerek “16 yıldan beri Belediye Başkanlığı yapan zatı muhterem, belediye çalışma yönetmeliğinden bihaber. Salt çoğunluğun ne olduğunu bilmeyen  oylamada bile kendini 2 tane gören bir belediye başkanından bu saatten sonra hizmet beklemek mümkün değildir.  Nisan Meclis toplantısında yaşananları hepiniz biliyorsunuz. Hukuk müdürü gelip olaya müdahale etti, Ereğli’nin en tecrübeli en deneyimli avukatımız bu. Belediyenin hukuk müdürü.  Encümen oylamasında bir yanlışa dur dedi ve başına gelen olayı biliyorsunuz, izine çıktı, emekli oluyor.  Son meclistete Yazıişlerinde bir bayan Başkanı uyardı, Başkan salt çoğunluk var, benim oyum 2 tane’ diye. Görevli kadın uyardı, yok dedi. Ben o zaman korktum kadıncağız doğruyu söylediği için işinden olacak diye. Belediye bu hale geldi. İnsanlar korkuyorlar. Niye bu zulüm.  Ereğli’deki belediye meclisi birbiriyle konuşamaz, birbirleriyle çay içemez hale getirdi, insanların arasına fitne fesat sokmaya başladı. Hani sevgi, barış dost kentiydik. Nerde bunlar” dedi.

‘Meclis üyesi pazarlığı yapıyormusunuz?’ şeklindeki soruyada Esra Alpago; “Aklın yolu birdir. Bu yanlışı ve zulmü birtek biz görmüyoruz.  CHP grubunda da şuan bağımsız olan bir çok arkadaşımız kanun nedir, yönetmelik nedir, bilen arkadaşlarımız. Birde Halil Posbıyık’ın çaldığı ıslığı biz duyamamışdır.  Halil Beyin çaldığı ıslığı biz duymuyoruz, onu duyanlar gidiyor meclise” şeklinde yanıt verdi.

Habercilerin, ‘Posbıyık’ı  yaşından ötürü eleştirmeniz doğrumu?’ sorusuna Alpago, “Ben yaşından ötürü eleştirirken yaptığı hareketlerden ötürü eleştiriyorum. Ülkemizde 70 yaşında olup, üniversitede profosörlük yapan , öğrenci eğiten hala birçok insan var. Ama bunlar 70 yaşın gereklerini yerine getiriyorlar. Bilgi ve tecrübelerini doğru yönde kullanıyorlar. Bu eleştirimi ihtiyardır, yaşlıdır anlamında söylemiyorum. Ben yaptığı fiiliyatlara göre bünyesi bu pozisyonu kaldıracağını düşünmüyorum.  Belli biryaştan sonra insanlar geri çekilmezlerse genç nesil hiçbirşey yapamaz. Devlet bile 65 yaşında insanları emekli ediyor. Birileri emekli olacakki birileri çalışacak” şeklinde cevap verdi.

 

YAŞAR SEVER AK PARTİ’DE

Ak Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’da bazı önemli açıklamalarda bulundu. Ormanlı Belde Belediye Başkanı Yaşar Sever’in AK Parti’ye katıldığını belirten Çakır; “Şuan bağımsız olan Ormanlı Belediye Başkanımız Yaşar Sever ve 4 Belediye Meclis Üyesi arkadaşımız AK Parti’ye katılmışlardır. Biz şuan üye girişlerini yaptık, artık AK Parti’nin üyesidirler. Sayın Ormanlı Belediye Başkanımız Yaşar Sever’e bizzat başbakanımız tarafından rozet taktırmak istiyoruz, onun için grup toplantılarından bir gün tarih bekliyoruz.  Bundan sonra da Ereğli’de AK Parti ailesine katılımlar devam edecektir” dedi

 

ERDEMİR ZİYARETİ

Habercilerin ‘Erdemir’e yapılan gizli ziyarette, seçimlerde Posbıyık’a baskı yapılması görüşmeler olmuşmudur’ şeklinde soruya Çakır, “Bende o ziyaretteydim arkadaşlar. İl Başkanımız vardı, Köksal bey, Ercan bey ve Özcan bey, birde Gülüç Belediye Başkanımız Aydın Güngör vardı. Biz Erdemir’in Ereğli’ye daha nasıl katkı sunacağı anlamında görüş alışverişinde bulunduk.  Kendileri yatırımları hakkında bilgi verdiler.  Diğer siyasi konuları ilerleyen zamanlarda değerlendiririz’ dedi.

‘Bu ziyarete çok anlamlar yükleniyor’ sorusuna Çakır; “Konunun muhatabı Erdemir’dir. Bir şey varsa o açıklama yapar. Size şunu söyleyeyim artık Ereğli’de güneş doğmuştur.  Karanlığın gitme vakti gelmiştir. Artık bu şehrin aydınlığa kavuşma zamanıdır. Herkes yaptığının hesabını mutlaka verecektir.  Her zaman söylüyorum, yanlışın sobasına odun taşıyanlar o sobada yanacak, yanlışın hesabını verecekler.  Bugün bakıyoruz, ‘Sen benim dediğim yere oy vermediğin zaman, ben hatırlamaya başlıyorum’ neyi hatırlamaya başlıyorsun, ya benzinlik girişinin kapalı olduğunu hakikatende yeni hatırladım. 14 senedir belediye meclis üyesinin dükkanı her zaman aynı yerdeydi, şimdi diyor ki, burası ruhsatsızmış, eksiği varmış ben bunu hatırladım diyor. Eğer hatırlamanızda bir sıkıntı varsa biran önce doktora gidin. Artık Ereğli’de iskan, ruhsat sıkıştırmalarıyla kimseyi yönlendiremezsiniz.  Bu şehirde Kimseye bunlarla alakalı bedel  ödettiremezsiniz. Devlet te burada, bizde buradayız. Bundan sonra herkes yaptığının hesabını devlete de, şahsada sandıkta verecektir. Ak Parti Ereğli’de büyümeye devam ediyor, bazılarıda küçülmeye devam ediyor. Bu yanlış tutumları devam ettiği sürece de küçülmeye devam edecekler” şeklinde yanıt verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz