ALAPLI HABERLERİ

AKÇAKOCA’DA 12 MİLYARA ŞEHİTLER PARKI YAPILIYOR

4 Eylül 2016
1.397 kez görüntülendi

AKÇAKOCA’DA 12 MİLYARA ŞEHİTLER PARKI YAPILIYOR

Akçakoca Değirmenağzı mevkiinde 15 Temmuz Şehitler Parkı’nın yapımına başlandı.


Değirmenağzı bölgesine kurulan şantiye ile iş makineleri çalışmaya başladı. Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve beraberindeki heyet, çalışmaları yerinde inceleyerek görevlilerden bilgi aldı. Başlangıçta proje ismi Değirmenağzı Kent Park olan ve 15 Temmuz FETÖ’cü askeri darbe girişiminin ardından ismi ‘’Değirmenağzı 15 Temmuz Şehitler Parkı’’ olarak değiştirilen parkın inşaat çalışmalarına start verildi.
Yüklenici firma tarafından çalışmaları yürütmek üzere Değirmenağzı bölgesine bir şantiye kurulurken, personel ve iş makinaları günün erken saatlerinden itibaren kazı ve temel açma çalışmalarına başladı. Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici beraberinde Başkan yardımcısı Suat Madenci ve belediyenin ilgili kurum müdürleriyle birlikte, çalışmaları yerinde incelemek üzere çalışma alanına gitti. Akçakoca’nın çehresini bütünüyle değiştirecek ve marka değerini artıracak yeni bir yaşam alanı olarak tasarlanan 15 Temmuz Şehitler Parkı’nın çalışmalarıyla ilgili bilgiler alan Başkan Yemenici müteahhit firma yetkililerinden aldığı bilgiler ve yaptığı istişarelerden sonra ; içerisinde Kale görünümlü restorandan, amfi tiyatroya sosyal mekanlardan oyun ve spor alanları ile dinlence gezi ve yürüyüş parkurlarına kadar bir çok aktivitenin yer aldığı , 57 bin metrekarelik alanda kurulacak proje ile ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı açıklamada;” Daha önce adı Kentpark olan ancak 15 Temmuz FETÖ’cü askeri darbe girişiminin ardından adını 15 Temmuz Şehitler Parkı olarak değiştirdiğimiz Değirmenağzı projemizin yapımına başlandı. Öncelikle doğu yakasını tamamlayacağız. Öncelik bu alanda yeralacak binalara verildi. Akçakoca’nın çehresini bütünüyle değiştirecek ve marka değerini artıracak ve 12 milyon liraya malolacak bu projemiz inşallah 2017 ağustosunda açılmış olacak. 4 yıl süreli projeyi müteahhit firma bize bu süreci çok kısaltacağı ve 15 Temmuz 2017 de teslim ederiz müjdesini verdi. Parkın bitimiyle birlikte, Akçakocalılar ve dışarıdan ilçemize gelen ziyaretçilerin yaralanacağı hoş vakit geçirecekleri, bir çok aktivitenin yer alacağı görselliği ile insan keyif verecek bir yaşam alanı kazandırmış olacağız. Yapım sürecinde elden geldiğince ağaç kesmemeye azami dikkat göstereceğiz gerekirse bunun için uygulamada ufak kaymalar yapacağız. Zorunlu kestiğimiz ağaçların yerine çok daha fazlasını ve yakışan türleri dikeceğiz. Derenin iki yakasına cazibesini bozmadan harç ve betonsuz duvarlar ve köprüler ile görsel zenginlik sağlanacak. Proje ile ilgili bölgede herhangi bir yol sıkıntısı olmayacağını Trafiğe açık bağlantı yolları yapılacağını belirten Başkan Yemenici çok yakında Kadınlar Plajı ve Kale restorasyon ihalelerinin yapılacağı müjdesini de verdi.
Parkın bitimiyle birlikte, Akçakocalıların ve dışarıdan ilçemize gelen ziyaretçilerin hem dinlenerek hem de çeşitli aktiviteler aracılığıyla keyifle zaman geçirecekleri bir yaşam alanına sahip olacaklarını belirten Başkan Yemenici, inşaat çalışmalarında ağaçların kesilmemesine azami dikkat gösterileceğini, kesilmesi zorunlu ağaçların yerine ise misliyle ve değişik türlerde ağaçların dikileceğini sözlerine ekledi.

parkkk

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz