ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI AKTİF SPOR KULÜBÜ SATRANÇ TAKIMI SÜPER LİG YOLUNDA

26 Haziran 2014
736 kez görüntülendi

ALAPLI AKTİF SPOR KULÜBÜ SATRANÇ TAKIMI SÜPER LİG YOLUNDA

Geçtiğimiz yıl Denizli’de yapılan Türkiye Kulüpler Şampiyonasında 6. olarak Türkiye Satranç 1. Ligine yükselme başarısı gösteren Alaplı Aktif Spor Kulübü Satranç Takımı, bu yıl Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligine yükselmek için mücadele ediyor.

Alaplı’da göreve başladığı günden beri Satranç sporunun tüm ilçede yaygınlaşması için gayret eden İlçe Kaymakamımızın desteklediği takımımız, 23 – 29 Haziran 2014 tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Satranç 1. Ligi Şampiyonasında birbirinden güçlü 24 takım ile mücadele edecek. Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligine yükselebilmek için ilk 3 dereceye girmek gerektiğini belirten Satranç İlçe Temsilcisi ve Takım Antrenörü Semih ÖZDEMİR “Amacımız ilçemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil ederek süper lige yükselmektir. Bu sayede yöremizin tanıtımına da katkı sağlamayı istiyoruz. Aynı zamanda iyi sporcuların yetişmesi için güçlü bir altyapı hazırlamaya çalışıyoruz” dedi.

Alaplı Aktif Spor Satranç Takımı biri Hırvatistan’dan Büyük Usta (GM), biri Hindistan’dan Uluslar arası Usta (IM), diğerleri Türk olmak üzere 12 sporcudan oluşuyor. İlk maçını 23 Haziran (Dün) Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü ile yapan takımımız maçtan galibiyetle ayrılarak Şampiyonaya iyi bir başlangıç yapmıştır.

aktif spor

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz