ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNDEN MEHTERANLI MEZUNİYET

27 Mayıs 2016
1.362 kez görüntülendi

ALAPLI ANADOLU İMAM  HATİP LİSESİNDEN MEHTERANLI MEZUNİYET

Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun olan 86 öğrenci için düzenlenen mezuniyet töreni renkli gösterilere sahne oldu.

Alaplı İmam Hatip Mezunları Derneğinin (ALİMDER)  katkılarıyla Düzce Belediyesi tarafından ilçeye gönderilen  40 kişilik  mehter takımının yürüyüşü büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. Hükümet Caddesinden mezuniyet alanına kadar süren mehteran yürüyüşü büyük ilgi görürken Alaplı Spor Salonundan düzenlenen mezuniyet törenine AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu,  Alaplı Milli Eğitim Müdür Vekili Arife Çevik,  ALİMDER Başkanı Osman Odabaş, AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Mustafa Yavuz, MHP Alaplı ilçe Başkanı Serhat Sözer,Alaplı Kent Konseyi Başkanı İsmail Korkut, SP ilçe başkanı Ramazan Sarıkaya, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Mezuniyet töreninde konuşan Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Dursun Adar,”

Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak sevgi ile bağrımıza basıp bilgi ve değerle donattığımız bir nesli,  3. Dönem mezunlarını yuvadan uğurlamanın haklı gururunu yaşadığımız  mezuniyet törenine hoş geldiniz.2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren müstakil bir okul olarak eğitim öğretim hayatına başlayan Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi   bu süre zarfında kurumsal kimliğini tamamlamış, ilimizdeki köklü İmam hatip liseleri ile her alanda rekabet edebilir hale gelmiştir.  Bu yıl TEOG taban puanında ilimizdeki sekiz imam hatip arasında birinci sırada yer almış, üniversiteye öğrenci hazırlama ve göndermede başarılar yakalamış, sosyal kültürel  ve sportif yarışmalarda il birincilikleri ve il dereceleri almıştır. Okulumuzun eski binası kapsamlı bir onarımdan  geçmiş, yeni binasının inşaatına başlanmıştır.  Bu manada başta sayın milletvekilimiz olmak üzere yeni binamızın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Okulumuzun açılışından bugüne kadar emeği geçenlerden vefat edenlere Allah’tan rahmet kalanlara esenlikler diliyorum. Son derece modern  yeni  binasıyla,  tamamlanan öğretmen kadrosuyla okulumuzun önümüzdeki yıldan itibaren çok daha önemli başarılara imza atacağına eğitim kalitesiyle Alaplı’nın eğitim hayatına damgasını vuracağına  inancımız tamdır” dedi.

Mezun öğrencilere de seslenen Adar,” Sizleri 4 yıllık bir eğitimin sonunda bir üst eğitime veya iş hayatına uğurluyoruz. Eminim buraya dönük çok farklı anılarla ayrılıyor, çok karmaşık duygular içerisinde bulunuyorsunuz. Yüzünüzde mezuniyet mutluluğu görünse de içinizde ayrılık hüznü yok değil.   Şunu unutmayın ki bizler sizi her zaman sevdik ve mezun olduktan sonra da yanınızda olmaya devam edeceğiz.   Sizleri mensubu olmaktan her zaman onur duyacağınız bir camianın neferi olarak uğurlamaktan gurur duyuyoruz.

Mayasında İslam, hedefinde bütün dünya ve insanlık olan sizler, zaman içinde daha da pişip olgunlaşarak tarihten gelen misyonunuzu üstlenecek,  yüklenecek kutsal bir emanet olarak sonraki kuşaklara devredeceksiniz.  İmam önder demek, lider demektir.  Burada sizin kalbinize yüreğinize yerleştirilen iman tohumları ilerde daha da yeşerecek, neşvü nema bulacak  ve bu topluma ahlakınızla, düzgün karakteriniz ve yaşam tarzınızla, işinizdeki çalışkanlığınızla, vatan sevginizle, imanınızla örnek olacaksınız. Bundan sonra da çok çalışın çünkü  “Devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak gerekir.”

Son olarak size uzun ve pırıl pırıl bir gelecek diliyorum. Mezuniyetiniz size, ailenize ve ülkemize hayırlar getirsin. Yolunuz bahtınız açık olsun.  Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi.

Törende AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu,  Alaplı Milli Eğitim Müdür Vekili Arife Çevik,  ALİMDER Başkanı Osman Odabaş da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi.

imam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz