ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİ MECLİSİ BAŞKANINI SEÇTİ

5 Kasım 2015
879 kez görüntülendi

ALAPLI ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİ MECLİSİ BAŞKANINI SEÇTİ

Alaplı Anadolu Lisesi öğrenci Meclis Başkanı Başkanlığı seçimini Mehmet Ali GÜLTEKİN seçildi.

Alaplı Anadolu Lisesi 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Temsilciliği seçimleri yapıldı.

3 öğrencinin yarıştığı seçimlerde 529 öğrenci oy kulandı. Kıran kırana geçen seçimler sonucunda 10. Sınıf öğrencisi Mehmet Ali GÜLTEKİN 191 oy alarak okul meclisi başkanı seçildi.Seçimlere katılan diğer adaylardan Emre GÜNAY 135, Sümeyra ÇAM ise 146 oy aldı.Toplam 529 öğrencinin oy kullandığı seçimlerde 12 öğrenci oy kullanmadı.45 oy sandık kurulları tarafından geçersiz sayıldı.

Okul temsilcisi seçilen Mehmet Ali Gültekin , öğrenci arkadaşlarıma beni seçtikleri için çok teşekkür ediyorum. Okulumu en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum” dedi.

Alaplı Anadolu Lisesi Müdürü vekili Ersin Atlıhan ise, Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi gereği, okulumuzda her yıl Ekim ayı içerisinde Öğrenci Okul Meclis Başkanı seçimleri yapıldığını söyledi.

Öğrencilerimize seçme, seçilme ve oy verme kültürünü kazandırmak, hoşgörü ve çoğulculuk bilincini geliştirmek, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırmak istediklerini ifade eden Atlıhan şöyle dedi;

“Okulumuzda seçim süreci, her sınıftan birer sınıf şube temsilcilerinin seçimiyle başladı. Amaçlarının öğrencilerde demokrasi kültürünün oluşması, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması olduğunu belirterek, “Bu seçimle Milli Eğitim Bakanlığı demokrasi eğitimi ve okul meclisleri yönergesi emirleri doğrultusunda, cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır” dedi. Öğrencimiz ve ekibini tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum..Okulumuzda seçimlerin gerçekleşmesinde emeği geçen Seçim Kurulu ve Sandık Kurullarında görevli öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor seçimlerin hayırlı.olmasını diliyorum,

başkan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz