ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI BARAJI VE EREĞLİ İÇME SUYU İSALE HATTI’NIN TEMELİ ATILDI

17 Haziran 2016
1.260 kez görüntülendi

ALAPLI BARAJI VE EREĞLİ İÇME SUYU İSALE HATTI’NIN TEMELİ ATILDI

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu Alaplı’nın içme ve kullanım suyunu karşılayacak olan Alaplı Barajı ile Ereğli İçmesuyu İsale Hattının temelinin 11 Haziran 2016 tarihinde Orman ve Çevre Bakanı Sayın Veysel Eroğlu’nun katılımı ile atıldığını açıkladı.

Çaturoğlu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

İLÇEMİZİN 50 YILLIK SU İHTİYACINI KARŞILAYACAK OLAN ALAPLI BARAJI 2018 YILINDA TAMAMLANACAK

İlçemiz Gümeli Beldesi Hasan Bal Deresi üzerine yapılacak olan yüksekliği 52,5 metre ve 1,45 milyon m³ su hazneli baraj Alaplı ilçemizin ve köylerinin yıllık 6,86 milyon m³ içme ve kullanma suyunu temin edecektir.

Söz konusu barajın ihalesi yapıldıktan sona yüklenici firma ile yapılan sözleşmede 2019 yılında bitirilmesi hedeflenmişti. Ancak Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu temel atma töreninde Barajın inşaatını yapacak yüklenici firma yetkilileri ile pazarlık yapmış ve barajın 18 Ağustos 2018 saat 18:18 de bitirilerek açılışını yapmak için yüklenici firmadan söz almışlardır.

Baraj inşaatının tamamlanması ile birlikte ilçe merkezi ve köylerimizin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacaktır.

EREĞLİ İÇMESUYU İSALE HATTININ TAMAMLANMASI İLE BİRLİKTE EREĞLİ İLÇE MERKEZİ, GÜLÜÇ, DELİHAKKI, ÖREN YERLEŞİMLERİNİN İÇME SUYU PROBLEMİ ÇÖZÜLÜYOR.

Ereğli ilçe merkezi, Gülüç, Delihakkı, Ören yerleşimlerinin içme suyunun temini için Kızılcapınar Barajından alınacak su, tamamlanmış olan 6 km’lik ana isale hattı ile inşaa edilmekte olan içme suyu arıtma tesisine getirilecektir. İçme suyu arıtma tesisinin tamamlanması ile arıtma tesisinden alınacak arıtılmış su 27 km’lik isale hattı vasıtasıyla Ereğli ilçe merkezi, Gülüç, Delihakkı, ören yerleşimleri ile civar yerleşimlerin içmesuyu ihtiyacını karşılayacaktır. İsale hattı yaklaşık 25,6 milyon m³ içmesuyu temin edecektir.

Eğitimden sağlığa, ekonomiden istihdama, tarımdan sanayiye, enerjiden ulaştırmaya kadar tüm sektörlerde İlimizin daha çok yatırım alması ve problemlerinin çözümü noktasında Bakanlıklar nezdinde girişlerimiz devam etmektedir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Her iki projenin de Alaplı ve Ereğli ilçelerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, projelerinin hazırlanmasında ve yapımında emeği geçen başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.

ALAPLI BARAJI YOL ÇALIŞMASI-1

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz