ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI BELEDİYESİ 41 ÇÇOCUĞU SÜNNET ETTİRDİ

26 Haziran 2013
666 kez görüntülendi

ALAPLI BELEDİYESİ 41 ÇÇOCUĞU SÜNNET ETTİRDİ

Alaplı Belediyesi 14. Geleneksel Sünnet Şöleni kapsamında 41 çocuk sünnetlerinden önce gönüllerince eğlendirildi 41 kere maşallah

 

 

Alaplı Belediyesi 14. Geleneksel Sünnet Şöleni kapsamında 27-28 Haziran tarihlerinde sünnet ettirilecek olan 41 çocuk gönüllerince eğlendirildi.

Alaplı Belediyesi 14. Geleneksel Sünnet Şöleni, sabah Belediye binasında çocukların sünnet kıyafetlerinin giydirilmesiyle başladı. Kıyafetlerinin giydirilmesinin ardından  aileleriyle birlikte davul zurna eşliğinde eğlenen çocuklar ardından Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nu ziyaret ettiler. Eşi Dilek Çimenoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, tüm sünnet çocuklarını tek tek tebrik etti.,  Ziyaretin ardından davul zurnalı kortej eşliğinde Hükümet Konağı’na kadar yürüyen çocuklar, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç’ı da makamında ziyaret ettiler. Kaymakam Yıldıray Malğaç, tüm sünnet çocuklarını tek tek tebrik ederek hediyelerini verdi. Sünnet Şöleni açılışı ise Fatih Mahallesi’ndeki Alaplı Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Alaplı Belediyesi Din Görevlisi Hüseyin Yılmaz’ın Kuran-ı Kerim okumasının ardından programın açılış konuşmasını yapan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Faruk Çaturoğlu’nun belediye başkanlığı döneminde başlayan Sünnet Şöleni’nin 14.sünün gerçekleştirildiğini belirterek, “Sünnet şölenimiz artık geleneksel hale geldi. Bu organizasyon 14-15 yıl daha devam ederse, Alaplı’daki bütün gençler Belediyemiz tarafından sünnet ettirilmiş olunacak. Bu yıl 41 çocuğumuzu sünnet ettiriyoruz. 41 kere maşallah diyoruz. Biz bu çocuklarımızın manevi ailesiyiz. Bugün eğlencesini yapacağız; yarın ve yarından sonra da sünnet ettireceğiz. Bu çocuklarımızın sünnetlerinin vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyor, damatlıklarını da görmeyi hepimize nasip etsin diyorum. “ dedi.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç da konuşmasında, sünnetin Hz. İbrahim Peygamber’den gelen çok önemli ve mutlaka yerine getirilmesi gereken bir dini vecibe olduğunu hatırlatarak, “Dini bir vecibe olmasının yanı sıra sünnetin insan sağlığına da büyük katkıları var. Çocuklarımızın bir şölen havasında, özel kıyafetleriyle sünnet olmaları, onlar için sünnete ayrı bir değer kazandırıyor. Böyle bir organizasyonu yapan başta Belediye Başkanımız olmak üzere, Belediyemizi ve emeği geçen tüm sponsorlarımızı tebrik ediyor, bu sünnetin çocuklarımıza, ailelerine ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Belediyenin sosyal etkinliklerine katkılarından dolayı Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş ve Sünnet Şöleni’nin sponsorlarına plaket verdi. Müftü Mehmet Bektaş’ın hayır duasını okumasıyla devam eden Sünnet Şöleni, sünnet çocuklarına hediyelerinin verilmesi ve palyaço eşliğinde eğlendirilmesine sona erdi.

Sünnet Şöleni’ne Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Müftü Mehmet Bektaş, Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyesi Temel Uslu, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün, Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Yaman, Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Opr.Dr. Zülfikar Çelik, şölenin sponsorları, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ile sünnet çocuklarının aileleri katıldı.

ALBUM ADI ALAPLI BELEDİYESİ SÜNNET ŞÖLENİ, Fotograf Mustafa Kanca on 6/26/2013 (49 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz