ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI BELEDİYESİNE HACİZ KONULDU

3 Eylül 2013
677 kez görüntülendi

ALAPLI BELEDİYESİNE HACİZ KONULDU

Cem Sürmeneli – Zonguldak Alaplı İlçe Belediyesinin alacaklarına  “kamulaştırmasız el atma”  iddiasıyla kaybettiği 4 dava nedeniyle haciz konulduğu bildirildi.

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, meclis toplantısında, imar planında yeşil alan ve okul gibi gözüken özel şahıslara ait yerlerle ilgili belediyeye “kamulaştırmasız el atma” davası açıldığını söyledi.

Alaplı Asliye Hukuk Mahkemesinde sonuçlanan davalar nedeniyle arsa sahiplerine 8 milyon lira ödenmesi kararı çıktığını ifade eden Çimenoğlu, “İmar planında vatandaşın yeri okul veya yeşil alan olarak ayrılmış ama bu yerler kamulaştırılmamış. Vatandaşa da inşaat yaptırılmadığı için mağduriyet oluşmuş. Vatandaşlar da imar planın yapıldığı tarihten itibaren uğradığı zararla ilgili davalar açmış. Sonuçlanan 4 davayı kaybettik” dedi.

Mahkemenin tayin ettiği miktarın ödenmesi durumunda arazilerin belediyeye ait olacağına işaret eden Çimenoğlu, şunları kaydetti:

“İcra Müdürlüğünden 6 Ağustos’ta toplam 8 milyon lirayı 7 gün içinde ödeme emre geldi. Biz de yasaya dayanarak ‘haciz işlemi uygulanmaz’ diye bir şey yapmadık. Fakat 15 gün sonra İcra Müdürlüğü karşı tarafın alacaklılarının talebi üzerine bankalara, trafik ve tabu müdürlüklerine yazı yazarak Alaplı Belediyesinin tüm mal alacaklıların haciz edilmesini istemiş. Toplam 8 milyon liraya karşı bankalar ve kurumların haciz işlemine başlaması nedeniyle İcra Mahkemesine müracaat ettik. Kanunun ilgili maddelilerine dayanarak ‘alacaklarımıza haciz konulamaz’ dedik, belgelerimiz verdik. Bu ayın sonunda duruşmamız var, umarız dava lehimize sonuçlanır.” –

YASAL UYARI: Haber ve fotoğraflar izinsiz kesinlikle kullanılmamalıdır

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz