ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI ÇAYI VE İNCİVEZ DERESİ AĞZINA MENDİREK YAPIMI

10 Ocak 2013
1.133 kez görüntülendi

ALAPLI ÇAYI VE İNCİVEZ DERESİ AĞZINA MENDİREK YAPIMI

Eski adı DLH olan Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ)’nden teknik ekipler, şiddetli yağışlarda taşma tehlikesi bulunan Alaplı Çayı’nın denizle birleştiği nokta ve İncivez Deresi’nde incelemelerde bulundular.

Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nun da AYGM ve DSİ teknik heyetine bilgi vererek eşlik ettiği incelemelere, AYGM Araştırma Dairesi Başkanlığında görevli inşaat mühendisleri Emrah Arıkan ve Olcay Eğriboyun, AYGM 13. Bölge Ulaştırma Müdürlüğü’nde görevli İnşaat Mühendisi Erdem Öncebe ve Harita Mühendisi Murat Aydın ile DSİ 232. Bölge Şube Müdürü Erol Orpak ve Şube’de görevli teknik ekip katıldı. Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, AYGM ve DSİ teknik ekibine, inceleme yapılan Alaplı Çayı’nin denizle birleştiği nokta ve İncivez Deresi’nin denizle birleştiği noktanın geçmişten bugüne kadarki yapısıyla ilgili bilgiler verdi. Teknik ekiplerin fotoğraf ve kamera görüntüleri alarak yaptığı incelemelerle ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “Milletvekilimiz Sayın Ercan Candan aracılığıyla AYGM ile irtibata geçerek, Alaplı Çayı’nın şiddetli yağışlarda taşma tehlikesinin bulunduğunu, dolayısıyla Çay ile denizin birleştiği noktadaki alana mendirek yapılması gerektiğini ifade ettik. Alaplı Çayı’nın deniz ile birleştiği nokta bilindiği gibi her yağıştan sonra kum, çakıl ve taş yığınlarıyla tıkanıyor. Biz, iş makineleriyle kapanan dere ağzını açıyoruz ama yağışla birlikte yine kapanıyor. Bu durum hem Alaplı Çayı’nı taşma tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor, hem de Çay’ın akışı olmadığı için kirlenmesine sebep oluyor. Bunu önlemek için ilgili kurumlara Çay ağzına mendirek yapılması talebinde bulunduk. Çünkü, artan yağışlarla birlikte dalga doğrudan Çay ağzına vuruyor ve Çay’ın denize akışını engelliyor. Bunu önlemenin yolu da mendirek yapılması. Sayın Milletvekilimiz Ercan Candan’ın yönlendirmesiyle iki kurumumuzdan teknik ekipler geldi ve incelemelerde bulundular. Kendilerine, Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü’nde de haritalar  üzerinde ayrıntılı bilgiler verdik. “ dedi.

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Çayı’ndaki tehlikenin mendirek yapılmadan çözümünün mümkün olmadığını da hatırlatarak “ Teknik ekipler de incelemelerinde bu yönde bir kanaate vardılar. Gerekli fotoğraf ve kamere görüntülerini aldılar ve bunlar incelendikten ve daha sonra belki daha detaylı bir inceleme yapıldıktan sonra mendirekle ilgili nihai bir karar verilecek. Biz Alaplı Belediyesi olarak, bu mendireğin bir an önce yapılmasını arzu ediyoruz. “ dedi.

Bu arada AYGM ve DSİ teknik ekipleri, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç’ı da ziyaret ettiler. Ziyarete, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da katıldı.


ALBUM ADI ALAPLI ÇAYI VE İNCİVEZ DERESİ AĞZINA MENDİREK YAPIMI İNCELEMESİ, Fotograf Mustafa Kanca on 1/10/2013 (14 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


ALAPLI ÇAYI VE İNCİVEZ DERESİ AĞZINA MENDİREK YAPIMI Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz