ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI ÇAYINDA SU SEVİYESİ DÜŞÜRÜLDÜ

22 Aralık 2012
548 kez görüntülendi

ALAPLI ÇAYINDA SU SEVİYESİ DÜŞÜRÜLDÜ

Karadeniz’in oluşturduğu dalgalarla moloz ve çakıl taşlarıyla kapanan Alaplı Çay ağzı Belediye ait iş makineleriyle tekrar açıldı.

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, yaptığı açıklamada,  Karadeniz’deki dalgaların kesilmesinin ardından çay ağzında temizleme çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Çay’da su seviyesinin düştüğünü ifade eden Çimenoğlu, şöyle konuştu;

“Alaplı 2 gündür etkili olan sağanak yağmur ve fırtına nedeniyle Karadeniz’de oluşan dalgalar çay ağzına taş ve kum ile doldurmasının ardından çaydaki su seviyesi normallerin çok üstüne çıkmıştı. Buda şehir merkezinde bazı işyerlerinin borsum katlarını su basmalarına neden oldu. Denizin durgunlaşmasından sonra Belediye ait iş makineleri çay ağzında temizleme çalışmalarına başladı. Çayın Karadeniz’e açıldığı yerde mendirek olmadığı için bu sorunla sık, sık karşı karşıya geliyoruz. Belediye olarak elimizden geldiği kadarıyla çay ağzını sürekli açık tutmaya çalışıyoruz. Alaplı çarşı merkezinden belediye taş ocaklarının oraya kadarki yaklaşık 2 km çayın içi adacıklar oluşmuş durumda bu adacıklarda ağaçlar büyümüş durumda çayın içi orman gibi, acilen temizlenmesi gerekmektedir. Alaplı Belediyesi olarak arıtma tesisi ihalesini yaptırdık. Şu an inşaatı devam ediyor. 500 iş günü sonunda arıtma tesisi tamamlanmış olacak. Biz artık belediye olarak kanalizasyon akıtmayacak. Fakat çayın ağzı yapılmadığı müddetçe çayın ağzı yine tıkanacaktır. Mendirek yapılması ile ilgi olarak DSİ ve Bolu Ulaştırma Bölge Müdürlüğüne gerekli yazılar yazıldı. Bolu Ulaştırma Müdürlüğünden yetkiler belediyemize gelerek gerekli evrakları ve ölçüleri alarak ön çalışma yaptılar. Fakat projelendirmek için Ulaştırma Bakanlığı alt yapı Müdürlüğünden teknik ekip istemek için yazı yazıldı. Projesi yapıldıktan sonra ihalesi yapılacak.”

ALBUM ADI ALAPLI ÇAYINDA SU SEVİYESİ DÜŞÜRÜLDÜ, Fotograf Mustafa Kanca on 12/22/2012 (9 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz