ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI DİYALİZ ÜNİTESİNDE DOKTOR SIKINTISI

14 Ağustos 2012
1.019 kez görüntülendi

ALAPLI DİYALİZ ÜNİTESİNDE DOKTOR SIKINTISI

Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Fuat Gündoğdu, Alaplı Diyaliz ünitesinde 3 aydır doktor sıkıntısı yaşadıklarını bildirdi.

Gündoğdu, , İl sağlık Müdürlüğüne doktor istemiyle defalarca yazı yazdıklarını söyledi. Diyaliz bölümünde acil durumlarda Ereğli İlçesine sertifikalı diyaliz doktorunu almaya gittiklerini ifade eden Gündoğdu, şöyle dedi;

           

“Alaplı Devlet hastanesinde diyaliz ünitesi, acil ve polikliniklerde doktor sıkıntısı yaşıyoruz. Diyaliz ünitemizde16 hastamız diyalize giriyor. Sertifikalı doktorumuz vardı. Ancak onunda tayini çıkmasının ardından 3 aydır doktor sıkıntısı çekiyoruz.  Ereğli Devlet Hastanesinden hafta 3 gün dahiliye doktoru poliklinik’te görev yapıyor. Acil durumlarda dahiliye doktoru diyaliz hastalarımızı muayene ediyor. Şu an için sertifikalı diyaliz doktorumuz yok. Çok acil durumlarda Ereğli Devlet hastanesinde görev yapan sertifikalı diyaliz doktorunu alıp getiriyoruz. İl sağlık Müdürlüğüne doktor istemiyle yazılarımızı yazdık. Acil bölümünde aile hekimlerimiz görev yaparken polikliniklerde ise doktor sıkıntısı yaşıyoruz.”

İKTİDAR PARTİSİNDEN SES YOK

Alaplı Devlet hastanesinde yaşanan sağlık ayıbına iktidar partisinin sessiz kalması başta diyaliz hastaları olmak üzere hastaneye muayene gelen ancak doktor bulayıp geri dönen birçok vatandaşında tepkisini çekiyor. Hastane önünde tepki gösteren vatandaşlar, Alaplı’da bir tane devlet hastanesi var. Ancak kimse hastaneye sahip çıkmıyor. Diyaliz hastaları 3 aydır doktorsuz acil ve polikliniklerde doktor yok. Hastane gelen hastalar geldikleri gibi muayene olmadan geri dönmek sorunda kalıyorlar. Devrek İlçesinde uzman doktor atamaları yapılıyor. Ancak Alaplı’ya geldiğinde doktor yok. Bu Alaplı’nın ayıbıdır burada Kaymakam, Belediye Başkanı ve siyasetçileri göreve davet ediyoruz. Alaplı’nın bu ayıbını temizlesinler diyerek tepki gösterdiler.

ALAPLI DİYALİZ ÜNİTESİNDE DOKTOR SIKINTISI Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

  1. SÜLEYMAN BAYRAKTAR dedi ki:

    Kendisine faydası olmayanın başkasına faydası hiç olamaz.Konuşacak çok şey var ama söyleyecek bir şey yok.Bu kadarı kafi vesselam.

Yorum Yaz