ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI GİRİŞİ AÇILACAK MI

25 Nisan 2014
679 kez görüntülendi

ALAPLI GİRİŞİ AÇILACAK MI

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in girişimleriyle, Alaplı giriş yolunun açılması için Karayolları harekete geçti.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in, bölünmüş karayolundan Alaplı şehir merkezine giriş yolu açılması için girişimlerde bulunması üzerine, Karayolları teknik ekipleri bölünmüş karayolu üzerinde ön inceleme yaptı.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, geçtiğimiz günlerde Kastamonu 15. Bölge Müdürlüğü’ne giderek, bölünmüş karayolundan Alaplı şehir merkezine yol açılması için yetkililerle görüşerek girişimlerde bulunmuştu. Bunun üzerine Karayolları Kastamonu 15. Bölge Müdürlüğü’nden gelen teknik ekip, giriş yolu açılması istenen bölünmüş karayolu üzerinde inceleme ve ölçüm yaptı. Teknik ekiple birlikte incelemelere katılan Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, açılmasını istedikleri giriş yoluyla ilgili Karayolları ekibini bilgilendirdi. Şehir merkezine giriş yolu açılmasının ilçenin olmazsa olmazlarından biri haline geldiğini belirten Belediye Başkanı Nuri Tekin, “Gittiğimiz birçok yerleşim biriminde Karayollarının , ilçemizdekine benzer şekilde olan bölünmüş karayolundan şehir merkezlerine, kavşak yaparak giriş yolu verdiğini görüyoruz. Aynı uygulamanın Alaplı için de yapılmasının zor olmadığını düşünüyoruz. İlçeden geçen, ancak ilçe merkezine girişi olmayan bir karayolunu düşünemiyoruz. Bu sorunumuzu, Karayollarının Kastamonu 15. Bölge Müdürlüğündeki yetkililere de anlattık. Bunun üzerine inceleme yapmak üzere teknik ekiplerini gönderdiler. İlçemizin bu sorununu, detaylı bir şekilde onlara da anlattık ve belediyemizin teknik elemanlarıyla birlikte bir takım önerilerimizi sunduk.  Şehir merkezine kavşakla birlikte yol açılırsa ve sinyalizasyon sistemi de konursa, ilçemiz şehir merkezinden bölünmüş karayoluna çıkışlarda yaşanan kaza tehlikesinin de önüne geçilmiş olunacaktır. Biz Karayollarının bu talebimizi yerine getirmesini umut ediyoruz. “ dedi.

Karayolları Kastamonu 15. Bölge Müdürlüğü teknik ekiplerinin ön inceleme yaptıklarını ve yaptıkları incelemenin sonuçlarını rapor olarak bağlı bulundukları kurumun üst yönetimine sunacaklarını belirten Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, “Bu incelemeden Alaplı adına olumlu bir sonuç çıkmasını bekliyoruz. Çıkacak sonuca göre yeniden bir değerlendirme yapacağız. “ dedi.

Karayolları teknik ekiplerinin yeni köprünün Karşıyaka kavşağında da incelemelerde bulunduklarını belirten Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, “Karşıyaka’daki kavşakta sık sık meydana gelen kazaları da Karayolları ekiplerine anlattık ve burada da yeni bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledik. Yaptıkları incelemede buradaki kavşakta yeni bir düzenleme yapılabileceğini söylediler. “ dedi.

From BU KAVŞAK YA AÇILACAK YA AÇILACAK, posted by Mustafa Kanca on 4/25/2014 (32 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz