ALAPLI HABERLERİ

KÖYLÜLER OKUL YARARINA FINDIK TOPLUYOR

1 Ağustos 2013
666 kez görüntülendi

KÖYLÜLER OKUL YARARINA FINDIK TOPLUYOR
Alaplı Organize Sanayi Bölgesi alanında bulunan 80 dönümlük arazideki fındığı Çatak, Cambazlı ve Hallı köyünden vatandaşlar okul yarına topluyor
Alaplı Gökhasan Köyünde kamulaştırması tamamlanan organize sanayi bölgesinde bulunan fındığı bu yıl Çatak köyünde başlanan okullun yapımında kullanılmak üzere Çatak köyü halkı topluyor.
Alaplı İlçesinde kamulaştırılması tamamlanan 810 dönümlük alanda bulunan fındığı bu yıl Çatak Köyü halkı topluyor.
Çatak köyünde devlet-millet işbirliği ile başlanan 16 derslik okul yapımında kullanılmak üzere toplanan fındık satılarak okulun temel inşaatına başlanacak. 810 dönümlük alanın 100 dönümünde bulunan fındığı toplamak için seferber olan yüzlerce insan 1 günde 3 ton fındık topladı.
Çatak, Cambazlı ve Çevre Köyleri Eğitim Destekleme Tesis Yaptırma ve Koruma Derneği Başkanı Recep Yalçın, yaptığı açıklamada, Alaplı organize sanayi bölgesinde bulunan fındığı toplayarak okulun temelini atacaklarını söyledi.
100 dönüm alanda yaklaşık 10 ton fındık bulunduğunu ifade eden Yalçın şunları söyledi;
“Çatak Köyünde Devlet- Millet işbirliği ile 16 derslik okul yapımına başladık. Temel inşaatını köylüler olarak biz üstlendik. Kalan inşasını ise Devlet yapacak. Alaplı Organize Sanayi Bölgesinin 810 dönümlük alanı kamulaştırılması tamamlanmış. Bu alanın 100 dönümünde fındık tarlaları vardı. Kaymakam bey bize bu fındığı toplamaması ve okulun yapımında harcamaması istedi. Bizde köylüler olarak OSB bulunan fındığı toplamaya başladık. Genci yaşlısı yüzlerce insan sabah otobüslerle fındık tarlasına gelerek fındık toplamaya başlıyoruz.100 dönüm alandan yaklaşık 10 ton fındık çıkacak. Bu fındığı satarak Okulun temel inşaatına harçayacagız. Köylüler adına Sayın Valimize, Kaymakamımıza ve siyasetçilere teşekkür ediyoruz.”
Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç ise, Alaplı Çatak köyünde okul yapına başlandığını belirterek, “Devlet Millet işbirliği ile okul yapına başlandı. Alaplı organize sanayi bölgesinde kamulaştırılma işlemi tamamlanmasının ardından 100 dönümünde fındık bahçeleri bulunmaktaydı. Çatak Köyü halkına bu fındığı toplayarak okul yapımında kullanabileceklerini söyledik. Onlarda kabul etti ve yüzlerce insan bu fındığı toplayarak okul yapımında kullanacak” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz