ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI HALK EĞİTİM 3 AYLIK EYLEM PLANI

11 Temmuz 2017
927 kez görüntülendi

ALAPLI HALK EĞİTİM 3 AYLIK EYLEM PLANI

Alaplı Halk Eğitim Müdürlüğü üç aylık eylem planına çok şeyleri sığdırdı.Akal Dinarsu işçilerine Mesleki Yeterlilik Kursu,inşaat ve mobilya sektöründe çalışanlara belge kursu,mevsimlik işçilerin çocuklarına eğitim,Yaz okulları kursları

Alaplı Halk Eğitim Müdürlüğünde göreve geldiğim MAYIS ayı sonunda arkadaşlarımla yaptığım toplantıda HAZİRAN ,TEMMUZ ve AĞUSTOS ayını kapsayan üç aylık bir eylem planı üzerinde görüş birliğine vardık.Bu bağlamda arkadaşlarıma yol haritamızı anlattım.Arkadaşlarımda sağolsunlar destek verdiler.Amacımız Halk Eğitim Müdürlüğünün halka dokunan değişik yüzlerini de göstermekti. Bugüne kadar yapılan çalışmaların aksine birçok yeni çalışma ile Alaplı halkının ihtiyaçlarına çözüm ortağı olmak insanlara umut kapısı olmak önceliklerimiz arasına girdi. Alaplı’da yıllardır faaliyette bulunan Alaplı ve Türkiye için önemli bir yeri olan Dinarsu Akal İplik Fabrikası ile protokol yaparak burada çalışan 700-800 işçi için değişik branşlarda Mesleki Yeterlilik Kursları açarak belgelendirme çalışmaları başlatmış sektörün önemli bir ihtiyacını karşılamıştır. Bu işbirliği kapsamında açılan her iş makinaları kursuna Kaymakamımızın desteği ile Alaplı’dan iki genci de dahil ederek gençlerin iş bulma alternatiflerini arttırmıştır.

Çalışma Bakanlığına akredidete olmuş bir firmayla protokol yapılarak Alaplı’da inşaat, mobilya,kaynak vb birçok değişik sektörlerde çalışan kişileri devlet tarafından teşvik kapsamında ücretleri ödenen bir sınavla belgelendirme çalışması başlatılmıştır. Bu nedenle Alaplı’da inşaat vb sektörlerde iş yapan müteahhitlerimiz, işverenlerimiz ve işçilerimiz Halk Eğitim Müdürlüğü’ne başvurarak sınav başvurularını yapabileceklerdir. Teşvik kapsamında olan işkollarında ücret devlet tarafından ödenecektir.

Halk Eğitim Müdürlüğü olarak sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak bu ülkenin sorunlarına da çözüm ortağı olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda bir firmayla işbirliği protokolü yapılmış Alaplı’ya gelecek fındık işçilerinin çocuklarının çocuk işçi olarak çalıştırılmaması ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN önlenmesi için Aşağıdağ Köyünde oluşturulacak yerleşim yerinde açacağımız kurs ve eğtimlerle bu çocuklarımızı hem eğiteceğiz hem de eğlendireceğiz. Onların yeme içme ,kıyafet ve diğer eğitim metaryalleri protokol kapsamında karşılanacaktır.

Alaplımızda bu yıl ilk defa Halk Eğitim Müdürlüğü kapsamında yaz okulu açılmış okullarda duyurular yapılmıştır. On branşta yaz okulumuz başlamıştır. Robotik Kodlama,İngilizce,Saz Kursu,Resim ve değişik spor dallarında kurslarımız başlamış yaklaşık 300 ortaokul düzeyinde öğrencimiz bu hizmetlerden faydalanmaktadır. Bu kursların tamamı ücretsizdir. Özellikle ROBOTİK KODLAMA ciddi maliyetli bir kurs olmasına rağmen çocuklarımızın teknolojisinin tüketicisi değil üreticisi olmalarını sağlamak için yazılımı hakkında eğitim veriyoruz. Bunu da ücretsiz yapıyoruz.

Bu çalışmalar kısa dönem üç aylık yani Haziran ,Temmuz ve Ağustos ayı hedeflerimizdi bunları hayata geçirmenin mutluluğu ve onurunu tüm ekibimle birlikte yaşıyoruz.Bu süreçte bize destek olan kaymakamımız Sayın Saim ESKİOĞLU’na ,milletvekilimiz Sayın Faruk ÇATUROĞLU’na teşekkürü borç biliyoruz.

Halk Eğitim Müdürlüğü sadece dikiş nakış ve giyimden ibaret değildir.Bunların yanında üç binden fazla modülüyle bulunduğu şehrin sanayisinin, iş yerlerinin çözüm ortağı olabilen, hayatı ıskalayanların umut kapısı olan , sosyal sorumluluk projelerinin çözüm ortağı olan kısacası halka dokunan bir kurumdur.Halka hizmeti hakka hizmet şiarıyla yapan bir kurumdur.

hem

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz