ALAPLI HABERLERİ

50 YILDIR TRAKTÖR TAMİRCİLİĞİ YAPIYOR

1 Ağustos 2013
1.265 kez görüntülendi

50 YILDIR TRAKTÖR TAMİRCİLİĞİ YAPIYOR

Alaplı İlçesi sanayi sitesinde küçük bir dükkanda traktör tamirciliği yapan Kamil Topal (70) tarım aracı tabir edilen pat-patların çıkmasından sonra traktörlere ilgini azaldığını söyledi.

Topal, yaptığı açıklamada,   Baba mesleği olan traktör tamirciliğine 10 yaşından bu yana sürdürdüğünü Alaplı’da tek traktör tamircisi olduğunu söyledi.

2000’ li yıllara kadar tarlalarda traktörle sürüldüğünü ifade eden Topal, şunları söyledi;

“Baba mesleğine Düzce de 15 yaşında babamın yanında başladım. Orada bu işi bir süre götürdükten sonra Alaplı ya da iş yeri açtık. İşlerimiz çok güzeldi. O zamanlar buğday fındık’tan fazlaydı. Tarlalar traktörlerle sürülürdü. Bizimde işlerimiz doğal olarak çok güzeldi. İş yerimizin önünde tamir için bekleyen uzun traktör kuyrukları oluşurdu. Buğdayın azalması fındık bahçelerini artması ve pat-pat tabir edilen tarım araçlarının piyasaya çıkması traktörlere ilgiyi azalttı. Zaman ilerledikçe devlet yarı hibe yoluyla pat-patları çiftçilere dağıtması İlçede traktör sayısını iyice düşürdü. Eskiden, İlçe de 5 bin 10 bin arasında traktör vardı. Şimdi 100 tane traktör zor bulursunuz. Her yerde pat-pat var. Bu güne baktığımıza ayda 1 tane traktör tamire ya gelir ya gelmez. Baba mesleğini yaşatmak için devam ediyorum. Çocuklarım var onlarda kaportacı dükkanına bakıyorlar. Benden sonra bu mesleği yapacak kimse yok.”

ALBUM ADI 50 YILLIK TRAKTÖR TAMİRCİSİ, Fotograf Mustafa Kanca on 8/01/2013 (14 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz