ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI İLÇESİNDEN 12 ÖĞRETMEN AVRUPA YOLCUSU

28 Mart 2015
601 kez görüntülendi

ALAPLI İLÇESİNDEN 12 ÖĞRETMEN  AVRUPA YOLCUSU

AB Erasmus Eğitim Programı kapsamında  Alaplı ilçesinden 12 öğretmen Portekiz’i ziyaret edecek.

AB Erasmus+ Eğitim Programı kapsamında Mesleki Eğitim Merkezince hazırlanmış olan, 2014-1-TR01-KA102-003214 nolu “Mesleki Eğitimde Avrupa Değerleri” isimli proje kapsamında İlçemizdeki mesleki ve teknik eğitim veren ortaöğretim kurumlarından 12 öğretmenimiz Portekiz yolcusu.
28 Mart -11-Nisan tarihlerinde 14 gün sürecek faaliyet öncesi, Portekiz’e gidecek kafile İlçe Milli Eğitim Müdürümü Sayın İbrahim ŞEN’i ziyaret etti.
Konuyla ilgili olarak Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ertuğrul YALINBAŞ: Projemiz temelde Alaplı’da elektrik-elektronik alanında mesleki eğitim faaliyetleri yürüten eğitimcilerimizin Portekiz’ de “Escola Secundária de Rocha Peixoto” okulunda Elektirik Elektronik alanında elektrik makineleri ve kontrol sistemleri konusu dahilinde AC ve DC makineleri üzerine eğitim faaliyeti gerçekleştirilecektir. Elektrik makineleri konusu çok kapsamlı bir konudur. Bu yüzden okullarımızda üzerinde çalışma fırsatı bulamadığımız AC ve DC makineleri üzerine teorik ve pratik eğitim almayı amaçlamaktayız. Projemizin ana amacı, Avrupa’da uygulanan farklı teknik ve pratik bilgilerin öğretmenlerimiz tarafından tecrübe edilip, edindikleri tecrübeleri eğitim verdikleri öğrencilerine aktarmaları, Avrupa ülkelerindeki elektrik elektronik alanındaki faydalı uygulamaların ülkemizde ve kurumlarımızda uygulanmasına öncülük etmeleridir. Zonguldak ilimiz genelinde sanayileşme ve sektör çeşitlilikleri her geçtiğimiz gün artmakta olduğundan, artık yeni uygulamalara ve daha kapsamlı iş güvenliği konularına ihtiyaç duyulmaktadır. Projemiz dâhilinde yurt dışında eğitim alacak katılımcılarımız bu ihtiyaçlarımızın geliştirilmesinde ve hayata geçirilmesinde yeni edindikleri bilgi ve tecrübeler ile katkı sağlayacaklardır. Şeklinde açıklamalarda bulundu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İbrahim ŞEN eğitim öncesi yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetlerini ileterek proje ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: Bilgi çağını yaşadığımız günümüzde, uluslararası rekabet kabiliyetine sahip olabilmek için bilgiyi üretmek, doğru yerde ve doğru zamanda kullanabilmek önemli bir avantajdır. Üretilen bilgilerin hızla eskidiği göz önüne alındığında insanların, özellikle de eğitimcilerin kendilerini sürekli geliştirerek yenileşmeleri kaçınılmazdır. Toplumun refah ve mutluluğu nihai amacı olan eğitim sistemimizde, hızla gelişen teknoloji karşısında eğitim kurumlarımızın da kendilerini geliştirmesi ve beşikten mezara eğitim sloganını, diğer bir tabirle hayat boyu öğrenme felsefesini benimseyerek esnek bir yapıya kavuşması artık zorunluluktur. Bu nedenle öğrencilerin okuldan edindiği bilgi ve beceriler kendisi ve iş gücü piyasası içinde büyük önem arz etmektedir. Bununla birlikte öğrencilerimizi bu konularda yönlendiren ve eğiten eğitimcilerimizin bilgi birikimi ve tecrübeleri önem arz etmektedir. Proje kapsamında alınacak eğitimler sonucu kazanılan bilgi ve tecrübelerin Alaplı’mız eğitimine faydalı olması dileklerini sunarak proje katılımcılarına yolculuk ve eğitim aşamalarının sağlıklı bir şekilde yürümesi temennilerinde bulundu.

portekiz1

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz