ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI İMAM HATİP LİSESİ İNŞAATI HAYAL Mİ

3 Mart 2014
1.083 kez görüntülendi

ALAPLI İMAM HATİP LİSESİ İNŞAATI HAYAL Mİ

Alaplı İmam Hatip lisesi Okul aile birliği başkanı Ercan Yaman, Alaplı İmam Hatip lisesi binası inşaatının  2014 yılı programında olmadığın söyledi.

 

Ercan Yaman Ereğli İmam Hatip Lisesinin çok güzel bir binası varken 32 derslikli bir okul inşaatının 2014 yılı yatırım programında olması bizleri düşündürüyor dedi.

Ercan Yaman yaptığı açıklamada şunları söyledi.

Alaplı İmam Hatip Lisesi binası için arsa tahsisi yapılmış.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ve okul idaresinin uğraşıları sonucu bina yapımı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünden,strateji Geliştirme Başkanlığının onayından geçmiş,Milli Eğitim Bakanlığımızın onayına sunulmuş ancak 2014 yılı  yatırım programına alınmamıştır.

Ereğli İmam Hatip Lisesinin çok güzel bir binası olmasına rağmen 32 derslikli bir imam hatip lisesi 2014 yılı programına alınmıştır. Alaplı İmam Hatip lisesinin hiç binası olmamasına rağmen bir yer tahsisi yapılmasına rağmen 2014 yılı yatırım programına alınmamıştır. Bizim Ereğli  imam hatip lisesi yapılmasına karşı olmamız söz konusu değildir. Yapılsın ama ihtiyacımız varken bizimkide yapılsın istiyoruz.

Alaplı İmam Hatip lisesinin şu anda 221 öğrencisi vardır.Binası olmadan Çok Programlı Lise bünyesinde bu kadar öğrenci mevcuduna ulaşan Alaplı İHL, güzel bir binası olsa halkımızın da teveccühü ile daha fazla öğrenciye hitap edecektir.

İlçemizdeki okullarımızın bir ikisi hariç hepsinde bina problemi mevcuttur. Lise bazında baktığımızda okul binası olmayan tek okul İmam Hatip Lisesidir.

 

Okulumuz binası yetersiz olduğundan dolayı bu yıl Anadolu İmam Hatip Lisesi  türü açılabilmesi için onay alamamıştır.

Bu durum imam Hatip Lisesinin umudu olan İmam Hatip ortaokulundaki nitelikli öğrencilerin liseye kaydını güçleştirecektir.

Kamuoyuna özellikle Alaplı’daki siyasi partilerimize, bürokratlarımıza , sesimizi duyacak olan duyarlı vatandaşlarımıza  duyuruyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz