ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI İMAM HATİP LİSESİ SAHA ZİYARETİNE KALDI

18 Mayıs 2017
782 kez görüntülendi

ALAPLI İMAM HATİP LİSESİ SAHA ZİYARETİNE KALDI

Alaplı İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ALİMDER) Başkanı Osman Odabaş düzenlediği basın toplantısında, Alaplı İmam Hatip Lisesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” yarışmasında saha ziyaretine kaldığını açıkladı.

Zonguldak’ta Alaplı İmam Hatip Lisesi, Milli Eğitim Bakanlı tarafından düzenlenen “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” yarışmasına seçilen tek okul olduğunu söyleyen Odabaş, okulun daha önceki başarılarılarını da sıralayarak şu açıklamalara yer verdi:

“Milli Eğitim Bakanlığı’nın en prestijli çok önem verdiği bir yarışma bu; “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” yarışması her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bir yarışmadır. Bu sene yarışmaya okulumuz bir proje ile katıldı. Zonguldak’ta proje için saha ziyaretine kalan tek okul İmam Hatip Lisesi oldu. Bu proje yarışmasına, Türkiye çapında 3 bin 357 proje başvurusu yapıldı, bu sayı içerisinden 180 tanesi saha ziyaretine kaldı. Zonguldak ilinde hatta Karabük Bartın’ı da dahil edebiliriz sadece bizim okulumuz saha ziyaretine kalarak güzel bir başarı elde etti. 22 Mayıs 2017 Pazartesi saat 10:00’da, Milli Eğitim Bakanlık denetçileri saha ziyareti için okulumuzu ziyaret edecek. Bu ziyarettte de başarılı olabilirsek, Bölge denetçisi ardından da Türkiye denetçileri ziyaret edecekler. Biz 21 Mayıs Pazar günü bakanlıktan gelen denetçileri karşılayacağız. Daha önce saha ziyaretlerine kalan arkadaşlardan öğrendiğime göre bazı denetçiler basın mensuplarının karşılama ziyaretinde olmasında bir sakınca görmüyorlarmış, bazıları da istemiyorlarmış, baş denetçiye danışıp konuyla ilgili bilgi vereceğiz. Bu durum, sadece İmam Hatip lisesi için değil Alaplı içinde çok güzel bir olaydır. Çünkü Zonguldak ve çevresinde sadece Alaplı’da bir okul saha ziyaretine kalıyor ve bakanlığın çok önemsediği bir olay bu!

MODERN OKULUN, 4 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA ÖĞRENCİ YURDU

Bizlerin bu süreçte basın mensuplarına ihtiyacı var. Yeni, modern bir okul ilçemize kazandırılıyor. Eylül 2017’de bitirilmesi planlanıyor. Okulun, 100 öğrenci kapasiteli bir yurdu var. Öğrenci yurdunda 3 kişilik odalar mevcut.Tuvaleti, banyosu içerisinde özel bir projedir. Söylenene göre 4 yıldırlı otel konforunda bir yurt.

16 Derslikli ana binası, modern kütüphanesiyle, spor salonuyla, konferans salonuyla güzel ve ilçemize yakışır, eğitimin çıtasını yükseltecek bir proje olacaktır. Hali hazırda bulunduğumuz bina çok küçük olduğu için öğrenci sayısını arttıramıyoruz. Ben 2 sınıf alabiliyordum. Önümüzdeki dönem yeni binada 3 sınıf alacağım. Öğrenci sayısı ve kalitesinin arttırılması, etkinlikle ve başarılarımız okulumuzun adının duyurulmasında basın mensuplarımızın rolü büyüktür. 2016-2017 eğitim- öğretim sezonu bizim adımıza çok bereketli, verimli oldu. Çeşitli yarışmalarda Zonguldak ili çapında çok sayıda birnciliklerimiz oldu.

İL, BÖLGE ve ÜLKE ÇAPINDA BAŞARILARIMIZ

Hutbe okuma yarışmasında il birincisiyiz. Hafızlık yarışmasında il birincisiyiz, bölge ikincisiyiz. Kırıklale’deki bölge yarışmasında 11 ilin arasından Zonguldak’ı temsil ederek ikinci olduk. Hafızlık çok önemli ve asla bir hafız yetiştirmek kolay değil.

Çeşitli kompozisyon yarışmalarında birinciliklerimiz mevcut. En son “Pakistan-Türkiye Dostluğu” diye bir yarışmada Zonguldak il birincisiyiz. 15 Temmuz ile ilgili yarışmalarda il birinciliğimiz var. Tiyatro eseri yazma yarışmasında Türkiye derecemiz vardır ve mansiyon ödülü aldık. Gazeteci arkadaşlarımıza teşekkür diyorum”dedi.

Alaplı İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ALİMDER) Başkanı, Osman Odabaş, son olarak 23 Mayıs 2017 Salı akşamı mezuniyet törenine basın mensuplarının davetli olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıda, İmam Hatip Lisesi Müdürü Dursun Adar, İmam Hatip Okulları platformu sözcüsü Eyüp Uludağ’da hazır bulundu.

alimder

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz