ALAPLI HABERLERİ

Alaplı İMKB EML öğrencileri robot yarışmasında Türkiye 5.si oldular

17 Haziran 2012
641 kez görüntülendi

Alaplı İMKB EML öğrencileri robot yarışmasında Türkiye 5.si oldular
Alaplı İMKB EML öğrencileri robot yarışmasında Türkiye beşincisi oldular
Ülkemizde  meslekî ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması, orta ve yükseköğretim seviyesindeki meslekî ve teknik eğitim öğrencilerinin, bilgi ve becerilerini kullanan, girişimci, bilimsel düşünen, rekabet edebilme bilincine sahip olarak yetiştirilmesi, bilgi deneyim paylaşımı için ortam hazırlanması, toplumda meslekî ve teknik eğitim konusunda farkındalık oluşturulması, Bakanlığımızca Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanında ve robot teknolojileri konusunda yapılan çalışmaların tanıtımının yapılması ve sergilenmesi amacıyla her yıl Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile birlikte düzenlenen robot yarışmalarının 6’ncısı Ankara Başkent Voleybol Salonunda yapıldı.

15-16 Mayıs 2012 tarihlerinde yapılan bu yarışmaya okulumuz çizgi izleyen kategorisinde 7, temalı kategorisinde ise 2 adet robotla katılmış ilçemizi diğer büyük illerin okulları arasında başarı ile temsil etmiştir.

Robot Kulübümüzden 12 öğrenci, kulüp öğretmenlerimizden Muzaffer SEZER, Aydın YURTTAŞ, Bülent SAĞ ile müdür yardımcılarımızdan Özkan DEMİR ve Erol BAHADIR yarışmalarda okulumuzu temsil etmiştir.

 

OSMANLI VE MOLLABEY’den BÜYÜK BAŞARI

1.gün yarışmaları sonucunda çizgi izleyen kategorisinde yarışan bir robotumuz  final yarışmalarına katılma hakkı kazanmış;2. Gün yapılan final müsabakalarında elenmiştir.İddialı olduğumuz ve uzun bir süredir yoğun bir şekilde hazırlandığımız,”Deprem Yaralarını Robotlar Sarıyor” temalı kategoride OSMANLI adlı robotumuz  Türkiye 5.si olmuş, MOOLABEY adlı robotumuz ise 11. olmuştur.Yarışmaya Türkiye genelindeki Endüstri Meslek Liseleri ve Teknik Üniversitelerden Temalı Robot Yarışmasında 42, Çizgi İzleyen Robot Yarışmasında 393, Sumo Robot Yarışmasında 165, Mini Sumo Robot Yarışmasında 205 olmak üzere toplam 805 robot katılmıştır.

Elektrik ve Elektronik Alan Şefi Muzaffer SEZER, “Elde edilen başarının yanı sıra bu yarışma hem kulüp öğretmenleri hem de öğrencilerimiz arasında önemli bir öğrenme ortamı meydana getirmiştir. Edinilen bu yeni bilgiler ışığında gelecek yıllarda daha iyi sonuçlar elde edeceğimize inancımız tamdır.Yarışmanın en önemli kategorisi,yarışmaların ana temasını yansıtan “Deprem Yaralarını Robotlar Sarıyor” adlı temalı kategoridir.Okulumuz bu kategoride 5.’lik ve 11.’lik elde etmiştir.”

Okul Müdürü Eyüp ERTAŞ kulüp öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik ederken; “Bu yarışmaya katılmamızda bizlere her konuda yardımcı olan ve desteklerini esirgemeyen Alaplı Kaymakamımız Sayın Yıldırım MALĞAÇ’a, Birlik Makine,Alptaş Makine ve Alaplı Ticaret Odası yetkililerine sonsuz teşekkürler ediyoruz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz