ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI İMKB MTAL ETWINNING MACERASI

23 Mayıs 2021
1.877 kez görüntülendi

ALAPLI İMKB MTAL ETWINNING MACERASI

        Alaplı ilçemiz İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Derya CAFEROĞLU, kurucusu olduğu “Türkçeyi Çözüyorum, Matematiği Okuyorum.” adlı projesine 9,10,11 ve 12. sınıflardan oluşan 10 kişilik eTwinning ekibiyle başladı.  Mart ayından itibaren süregelen projede Zonguldak, İstanbul, Konya, Bursa ve Mardin olmak üzere 5 farklı şehirden 7 öğretmen ve lise düzeyinde 38 öğrenci bulunmaktadır.

“Türkçeyi Çözüyorum, Matematiği Okuyorum.” Adlı bu proje, multidisipliner özellikte olup Türkçenin ve yaratıcı dramanın zenginliklerinden yararlanarak matematiğe karşı önyargıları kırmayı hedeflemektedir.

3 aşamadan oluşan projede rutin başlangıç etkinlikleri tamamlandıktan sonra takımlar oluşturuldu ve 1. aşamada matematikle ilgili çeşitli çalışmalar yapılıp ardından matematik problemi yazma ve çözme etkinliği yapıldı, 2. aşamada hikaye konulu çalışmalar yapılıp çözülen problemlerle alakalı ortak bir hikaye yazıldı, 3. aşamada ise ortak hikaye, yaratıcı drama teknikleriyle canlandırılarak ortak film elde edildi.

Proje kurucusu Derya CAFEROĞLU, şunları ifade etti:

“ Projemizde neler yapacağımızı ve hangi web 2.0 araçlarını kullanacağımızı öğrencilerimizle birlikte belirlediğimiz için öğrenciler çok aktif ve istekli çalıştılar. Kendi planladıkları çalışmaları kendi hayal ettikleri şekilde ürüne dönüştürdüler. Öncelikle proje kurallarını belirlediler ve ardından e-güvenlik eğitimi aldılar. Tüm bunları yaparken çok çeşitli web 2.0 araçlarını öğrendiler, yeni arkadaşlıklar kurdular ve iş birliği içinde çalıştılar. Eğlenerek öğrendiler ve birbirlerinden yardım aldılar. Bu, bir öğretmen olarak benim için oldukça gurur verici. “

ALAPLI İMKB MTAL ETWINNING MACERASI Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

  1. Neriman Birinci dedi ki:

    Tebrik ederim Deryacım. Başarılarının devamını dilerim. Çok önemli bir çalışma.

Yorum Yaz