ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI İTFAİYESİ KÖYLERİN SU İHTİYACINI KARŞILIYOR

17 Ağustos 2015
702 kez görüntülendi

ALAPLI İTFAİYESİ KÖYLERİN SU İHTİYACINI KARŞILIYOR

Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlü, yangın ve kurtarma işlerinin yanında köylerin su ihtiyaçlarını da karşılıyor.

 

Alaplı Belediyesi Başkanı Nuri Tekin, hava sıcaklığı ve fındık hasat dönemi olmasından dolayı köylerde su ihtiyacının arttığını söyledi.

 

Belediye olarak itfaiye araçlarıyla ihtiyaç duyulan yerleşim alanlarındaki depoları doldurduklarını ifade eden Tekin, “Belediyemize köylerden su ihtiyacı yönünde talepler gelmektedir. Özelikle havaların sıcak gitmesi ve fındık hasat mevsimi nedeniyle köylerimizdeki su ihtiyacı daha çok olmamaktadır. Bu nedenle su sıkıntısı çeken köylerimize Belediyemize müracaat ettikleri takdirde tankerlerle su gönderiyoruz. Ayrıca güney ve Güneydoğu illerinde İlçemize fındık toplamak için gelen ve çadırlarda kalan mevsimlik işçilerinin su ihtiyaçlarını da yine itfaiye müdürlüğümüz karşılıyor.” diye konuştu.

 

Alaplı Belediyesi itfaiye Müdürü Sinan Taşkın da, Son 35 günde itfaiyeyi arayan 200 kişiden sadece 15’nin yangın ihbarında bulunduğunu belirtereki, “Geri kalan ihbarların hepsi su sıkıntısıyla ilgiliydi. Tüm köylerimizde su depolarına, camilere elimizden geldiğince su taşımaya çalışıyoruz. İhtiyacı olan her köye giderek itfaiye araçlarıyla depolarını dolduruyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz