ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI İTFİYESİ EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

26 Aralık 2012
619 kez görüntülendi

ALAPLI İTFİYESİ EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Alaplı İtfaiyesi  olası olaylar için her zaman hazır durumunda bekliyor.

Alaplı Belediyesi İtfaiye erleri kendi binalarında yangın, kurtarma ve deprem tatbikatı yaparak olası olaylar için her zaman hazır durumunda bekliyor.

 

Güne devir teslimin ardından sabah sporu ile başlayan İtfaiye erleri, kendi hizmet binalarında kendi imkanlarıyla kurdukları eğitim alanlarında yangın, kurtarma ve deprem tatbikatları yapıyor.

Alaplı İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, yaptığı açıklamada, Alarma endeksli  bir  çalışma  içerisinde olan itfaiyecilerin zinde kalmaları için her gün düzenli olarak önce spor sonra kurtarma eğitimleri aldıklarını söyledi.

4 araç ve 30 personelle Alaplı her türlü olaylara müdahale ettiklerini ifade eden Taşkın şunları söyledi;

“Alaplı İtfaiyesi erleri, her sabah vardiya arkadaşından görevini dev aldıktan sonra sabah sporu ile işlerine başlarlar. Hizmet binasındaki temizliğin ardından ekipman kontrolleri yapılır. Ardından kendi imkanlarımızla hizmet binamızın dışında yaptığımız eğitim alanlarında eğitimlerimizi sürdürürüz. Genelde yaptığımız eğitimler, binadan sedye ile yaralı indirme, yangına müdahale etme, kurtarma gibi birçok alanda eğitim vermekteyiz. Bu eğitimlerimizi her gün periyodik olarak devam etmektedir. Bu eğitimleri yapmaktaki amacımız itfaiye erlerimizin sürekli zinde tutarak bilgilerini unutmamalarını sağlamaktır. Bunu dışında teorik olarak ilk yardım bilgiler vermekteyiz. Boş kaldığımız zamanlarda eğitimlerin haricinde hizmet binamızın çevresinde güzelleştirme çalışmaları yapmaktayız.110 yangın ihbar hattına sadece yangın ihbarı gelmiyor. Hayvan kurtarma ihbarları gibi ihbarlarda geliyor.

ALBUM ADI ALAPLI İTFAİYESİ, Fotograf Mustafa Kanca on 12/25/2012 (58 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz