ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI KAN BAĞIŞI TIRINA İLGİ GÖSTERDİ

5 Şubat 2014
954 kez görüntülendi

ALAPLI KAN BAĞIŞI TIRINA İLGİ GÖSTERDİ

Kızılay Alaplı şube  Başkanlığı   kan bağışı kampanyası düzenlendi .

Düzenlenen kampanyada 80 ünite kan toplandı.

Türk Kızılayı’nca “Güvenli Kan Temini Projesi” kapsamında yürütülen kampanya kapsamında kan bağışı TIR’ı Alaplı’ya geldi

 

Kan hayattır. “Kan Acil Değil Sürekli İhtiyaçtır.” Sloganıyla ilçemiz Alaplı’ya gelen Kızılay Kan Merkezi Kan Bağışı TIR’ı Sabah saat 10.00 dan akşam  saat 17.30′A kadar Merkez Camii önünde kan bağışı için bekledi.

Türk Kızılayı’nın başlattığı “Kan Bağışı Ligi” projesi kapsamında Alaplı ilçesinde kan veren vatandaşlar desteklediği takıma oy verdi.

Spor Toto Süper Ligi takımlarının taraftar gücünü kullanarak kan bağışı konusunda kamuoyu oluşturmayı ve bağış sayılarında artış sağlaması amacıyla başlatılan projeye, Merkez cami önünde ki Kızılay Kan Bankası’na ait tır da kan veren vatandaşlar, destek verdiği takımına oy kullandı.

Türk Kızılayı Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit,yaptığı açıklamada, kan bağışçılarının hangi taraftar grubu içerisinde yer aldıklarını ölçmek için böyle bir lig kurulduğunu söyledi.

Taraftarların “kesseler kolumu, kanım takımımın renklerinde akar” sözünün aslında bir anlamda bu projeyle gerçekleştiğinin altını çizen Yiğit, “Kan bağışında bulunan vatandaşlara takımların olduğu bir broşür verilmektedir. Bu broşürlerde süper lig takımlarının armaları vardır. Armaların altındaki kutucuklar işaretlenerek hangi takım taraftarı olduğu tespit edilmektedir. Kan bağışı yapmadan önce doldurulan o formlardaki, takım sorusunun cevabı, bilgisayar tabanlı veri bankasına giriliyor, en fazla kan bağışında bulunan takım, kan liginin zirvesine oturuyor” diye konuştu.

Yapılan bağışlarda

Galatasaray 45.538 kişi ile birinci

Fenerbahçe  36.941 kişi ile ikinci

Beşiktaş  22.884 kişi ile üçüncü durumda

From KAN BAĞIŞI TIRI ALAPLI’DA, posted by Mustafa Kanca on 2/05/2014 (207 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz