ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI KAYMAKAMLIĞINA SAİM ESKİOĞLU ATANDI

1 Aralık 2016
1.187 kez görüntülendi

ALAPLI KAYMAKAMLIĞINA SAİM ESKİOĞLU ATANDI

Alaplı  ilçesinin yeni kaymakamı Saim Eskioğlu  oldu.

Kaymakam ve vali yardımcılarının görev yerlerinin değiştirilmesine dair kararname Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kaymakam ve vali yardımcılarının görev yerlerinin değiştirilmesine dair kararname Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. 616 mülkî idare amirinin görev yerinde değişiklik yapıldı.Kararname ile 396 kaymakam ile 106 vali yardımcısının yeri değiştirilirken, 75 kaymakam ve vali yardımcısı il hukuk müşaviri olarak görevlendirildi. Ayrıca 30 kaymakam ve vali yardımcısı bakanlık merkez birimlerinde görevlendirildi. 9 mülkî idare amiri de diğer görevlere tayin edildi.

Çanakkale Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu  Alaplı İlçesine  tayin edildi. Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar ise Balıkesir Bigadiç  Kaymakamlığı’na tayin edildi.

SAİM ESKİOĞLU KİMDİR
1955 yılında Kastamonu’nun Taşköprü İlçesi’nde doğdu. Babasının memuriyeti sebebiyle ilkokulu, ortaokulu ve liseyi İstanbul’da okudu. 1977 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, İçişleri Bakanlığı’nın açtığı sınavı kazanarak 1978 yılında Trabzon’da Kaymakamlık stajına başladı.
Üç yıllık stajın ardından sırasıyla Gülnar, Dicle, Besni, Emet, Hayrabolu, Elmalı, Saray ve Gerede İlçeleri’nde Kaymakamlık yaptı. Emet Kaymakamlığı yaptığı sırada İçişleri Bakanlığı tarafından bir yıllığına eğitim ve incelemelerde bulunmak üzere ABD’ye gönderildi.
1997 yılında İstanbul Vali Yardımcılığı’na atanan Eskioğlu, altı yıllık görev süresinin ardından atandığı Gönen İlçesi’nde beş yıl görev yaptı. 2008 yılında Soma İlçesi Kaymakamlığı’na tayin edildi. Bu ilçedeki görevinden istifaen ayrıldı. 2009 yılı mayıs ayında yeniden mesleğe dönerek Yalova Vali Yardımcılığı görevine getirildi.
İngilizce bilen Saim Eskioğlu, evli ve iki çocuk babasıdır. Türkiye Boks Federasyonu üyesidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz