ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI MÜFTÜLÜĞÜ HAC SEMİNERİ DÜZENLENDİ

8 Haziran 2016
855 kez görüntülendi

ALAPLI MÜFTÜLÜĞÜ HAC SEMİNERİ DÜZENLENDİ
İlçemizden bu yıl hac farizasını yerine getirmek üzere mukaddes beldelere gidecek olan hacı adaylarının eğitimi  için hac öncesi hazırlık kursu düzenlendi.
30 Mayıs-02 Haziran 2016 tarihleri arasında Alaplı Belediyesi Kültür Salonunda düzenlenen hazırlık kurslarına Diyanet İşleri Başkanlığımız ve A Grubu Seyahat Acentaları organizasyonu ile hacca gidecek olan 46 hacı adayı katıldı.

Kurslar İlçe Müftümüz Mehmet BEKTAŞ ve Vaizimiz O.Fatih ERYİĞİT tarafından verildi. Kurslarda hacı adayları hac yolculuğu, hac ibadeti ve menasiki, Mekke-Medine ziyaret yerleri, yolculuk boyunca karşılaşılabilinecek sağlık sorunları ve sağlığı koruma yöntemleri konularında bilgilendirildi. Kurs eğitimi, Kur’an tilaveti, ilahiler, salavat-ı şerife ve telbiye ile renklenirken, ihram ve tavaf uygulamalı olarak hacı adaylarına gösterildi.

 

Hacı adayları, hac hazırlık kurslarının kendileri için çok faydalı geçtiğini belirterek memnuniyetlerini ifade edip, kursu düzenleyen başta ilçe müftümüz olmak üzere müftülük personeline teşekkür ettiler.
seminer

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz