ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI MYO 37.MEZUNİYET TÖRENİ

28 Mayıs 2015
989 kez görüntülendi

ALAPLI MYO 37.MEZUNİYET TÖRENİ

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksek okulunda (MYO) mezuniyet töreni düzenlendi.

Alaplı Tören alanında yapılması planlanan mezuniyet töreni hava muhalefeti sebebiyle Meslek Yüksek Okulu kapalı Spor salonunda gerçekleşti. Mezuniyet törenine Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Alaplı Garnizon Komutanı Yzb. Emre Balci, Alaplı Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, BEÜ Rektör yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Altın, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, BEÜ bağlı meslek yüksek okul müdürleri, senato üyeleri ve öğretim görevlileri, Ak Parti Zonguldak mv.adayı Faruk Çaturoğlu, siyasiler, oda başkanları, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.
Alaplı MYO Spor Salonu’nda düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, mezun olan öğrencilerin ülkenin ihtiyaç duyduğu kalifiyeli iş gücü yolculuğunun başında olduğunu söyledi.

Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Rıfkı Henden, okul olarak mezuniyet törenlerinin 37.cisini düzenlemenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi. 9 Bölüm, 13 program, 2780 öğrenci, 44’i akademik olmak üzere toplam 73 personel ile eğitim ve öğrenim hizmeti vermeye devam ettiklerini ifade eden Henden konuşmasını şöyle sürdürdü; Ülkemizin dört bir yanından mezuniyet törenimize katılmak için gelen sevgili anneler ,babalar , kardeşler ,

Geleceğimizin güvencesi  sevgili öğrencilerim.

Bugün burada mutlu ve önemli bir günü birlikte yaşamak ve kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. Alaplı Meslek Yüksek Okulu olarak, Rektörlüğümüzün önderliğinde Her yıl düzenli yaptığımız mezuniyet törenlerimizin bugün 37.cisini gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.  Sevincimizi paylaşmak için buraya gelip salonumuzu doldurdunuz, bizleri onurlandırdınız, sevincimize sevinç kattınız. Hepiniz hoş geldiniz

Okulumuz 1976 yılında Ereğli’de Ereğli Belediyesine ait bir iş hanında 145 öğrenci, 4 akademik ve 3 idari personel ile öğrenime başlamıştı.

Bugün kendi binamızda 9 Bölüm, 13 program, 2780 öğrenci, 44’i akademik olmak üzere toplam 73 personel ile eğitim ve öğrenim hizmeti vermeye devam etmektedir. Amacımız; Alaplı halkımızın yardım ve destekleri, Rektörlüğümüzün onayı ile tercih edilebilir programlar açıp öğrenci sayısını daha da artırarak Güzel Alaplı’mızı bir öğrenci kenti haline getirmektir. Bu bağlamda bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen ve daima yanımızda hissettiğimiz sayın kaymakamıma, Sayın Karadeniz Bölge Komutanıma sayın belediye başkanıma ve oda başkanlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Ayrıca üniversitemiz Rektörü Sayın Prof.Dr. Mahmut Özer’e huzurlarınızda bu yıl okulumuza yaptığı yatırımlardan dolayı çok teşekkür etmek istiyorum. Yapılan ve ihale sürecinde olan yatırımlardan bazılarını kısaca aktarmak isterim.

1-    Okulumuza yeni bir yemekhane binası ve binanın tefrişinin yapılması

2-    Çevre aydınlatmalarının ve çevre düzenlemesinin yapılması,

3-    Okul binasının pencere çerçevelerinin yenilenmesi,

4-    Mantoluma ve boya yapılması,

5-    Voleybol ve futbol sahasının yeniden yapılması,

6-    Okul binasının tüm sınıf ve oda kapılarının değişmesi,

7-    Araç park alanı yapılması  

8-    Doğal gaz dönüşümünün yapılması.

Sayın rektörüme tekrar şahsım ve okulum adına teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.

Okulumuz yerleşkesi içerisinde Kredi Yurtlar Kurumu tarafından 490 kapasiteli erkek öğrenci yurdu hizmete açılmıştır. Erkek öğrencilerimizin barıma sorunu kısmen de olsa çözülmüştür. Dileğimiz kız öğrencilerimizin de barınma sorunlarının bir an önce çözüme kavuşturulmasıdır.

Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksek Okulu olarak, öğrencilerimizi çağdaş ve güncel bilgilerle güçlendirerek, hayata en iyi şekilde hazırlamayı hedefliyor, öğrencilerimizin sadece teorik bilgiler edinmesine değil, aynı zamanda iş yaşamlarında onları bir adım öne çıkaracak birikimleri kazanmalarını da son derece önemsiyoruz. Yaratıcılığı, bilimsel araştırmayı, dünya vatandaşı yetiştirebilmek için sanatsal eğilimleri teşvik etmeye yönelik projeleri destekliyoruz. Yeni nesil ve yeni beyinler olarak gelişen teknoloji ile birlikte bilimin ışığında ilerliyoruz. Bilimin sınırlarının olmadığı düşünüldüğünde hayal gücümüzün bize açacağı yeni kapılar yeni ufuklara kavuşmak hedeflerimizin başında gelmektedir.

Sevgili Öğrencilerim,

Yoğun çalışmalarınız sonucu eğitim ve öğrenimlerinizi tamamlayarak mezun olma aşamasına gelmiş bulunuyorsunuz.

Ülkemizin ihtiyaç duyduğu kalifiye iş gücü yolculuğunun başlangıcındasınız.

Bu yolculuğunuzda en büyük yardımcınız okul sürecinde aldığınız kazanımlardır.

Şuna yürekten inanıyorum ki Alaplı Meslek Yüksekokulunda aldığınız kazanımlar, ulaşmak istediğiniz hedefler için temel teşkil edecek, üzerine koyacağınız yeni kazanımlarla ulaşamayacağınız hedef olmayacaktır.

Sözlerime son verirken mezun öğrencilerime aldıkları diplomaların hayırlı olmasını diliyorum. Yolunuz açık şansınız bol olsun. Saygılarımla” diyerek konuşmasını noktaladı.

 
Konuşmaların ardından BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr Ahmet Altın ve protokol, okulu dereceyle bitiren öğrencilere diploma ve başarı belgelerini verdi.
Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, 4 aylık kızı Nilan Dürdane Çağlar ile mezuniyet törenine katıldı.
Mezun olan öğrencilere belgelerinin takdiminden sonra 350 öğrenci hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini yaşadılar. Öğrencilerin aileleri ile fotoğraf çektirmeleri ile mezuniyet töreni sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz