ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI MYO MEZUNİYET GÜNÜ

18 Haziran 2012
679 kez görüntülendi

ALAPLI MYO MEZUNİYET GÜNÜ
Alaplı Meslek Yüksek Okulunda 2011–2012 Öğretim yılı sonu  mezuniyet töreni düzenlendi.
Alaplı Tören düzenlenen törene Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı ilçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, il genel ve belediye meclis üyeleri, siyasi parti başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Bülent Ecevit Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Zonguldaktaki Fakültelerin dekanları, Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden, öğretim görevlileri, veliler ve öğrenciler katıldı.
Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Rıfkı Henden törende bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada Alaplı Meslek Yüksekokulu olarak her yıl düzenli olarak yaptıkları mezuniyet törenlerinin 35. sini gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi.

Yüksekokul olarak amaçlarının öğrenci sayısını arttırmak olduğunu belirten Henden, şunları söyledi:
“Okulumuz 1976 yılında Ereğli’de Ereğli Belediyesine ait bir iş hanında 145 öğrenci, 4 akademik ve 3 idari personel ile öğrenime başlamıştı. Bugün kendi binasında 2 bin 500 öğrenci, 44 akademik ve 33 idari personel ile eğitim ve öğretim hizmeti vermeye devam etmektedir. 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında rektörümüzün gayret ve destekleri ile Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü ve bu bölüme bağlı Yapı Ressamlığı Programına 100 öğrenci, İnşaat Bölümüne bağlı Denetim Programına 100 öğrenci almak üzere toplam da 200 öğrencinin alınması YÖK tarafından onaylanmıştır.
Gelecek birkaç yıl içerisinden öğrenci sayısının 3 bin’e ulaşacağı tahmin edilmektedir.
Çevrenin yardım ve destekleri ile ek bina yapıldığı takdirde yüksek oranda tercih edilir programlar açılıp öğrenci sayısını daha da arttırarak güzel Alaplı’mızın bir öğrenci kenti haline getirebileceğimiz inancındayım. Okulumuz yerleşkesi içerisinde 250 kız, 250 erkek öğrenci kapasiteli yurtların kazı işlemlerine başlanmıştır. Yurtların 2013-2014 öğretim yılı başlangıcına yetiştirilmesi amaçlanmıştır. Şunu gururla ifade etmek isterim ki Alaplı MYO Alaplı halkı ile bütünleşmiştir. İş adamlarımızdan, okulumuzun çevre düzenlemesi, sınıfların yeniden yapılandırılması, yeni labaratuarların kurulması konularında büyük destekler almaktayız. Bu bağlamda okulumuza büyük ilgi ve destek veren Kaymakamımız Yıldıray Malğaç’a, her zaman yanımda hissettiğim yardım ve desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’na
Alaplı’mızın yardımsever eğitim gönüllüsü iş adamlarına, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Öğrenci velilerinde seslenen Henden, “Değerli velilerimiz iki yıl önce canınızdan çok sevdiğiniz çocuklarını bizlere teslim ettiniz. Başta Alaplı Kaymakamı ve Belediye Başkanı olmak üzere tüm Alaplı halkı olarak çocuklarınızı kendi çocuklarımız olarak kabul ettik ve sahiplendik. Okulda öğretim elemanlarımızca öğrencilerimize teorik bilgilerin yanında bu bilgileri uygulamaya aktarabilme becerisini kazandırdık. Şimdi sizlere donanımlı birer genç olarak teslim etmenin gurur ve mutluluğunu paylaşıyoruz” dedi.
Törende konuşma yapan Bülent Ecevit Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 2011 yılında 16 bin olan öğrenci sayısının 2012 yılında 19 bine ulaştığını söyledi. Hedeflerinin 23 bin 150 öğrenci sayısına ulaşmak olduğunu söyleyen  Özer, şöyle devam etti:
“Üniversitemiz 8 fakülte, 1 Devlet Konservatuarı, 3 Yüksekokul, 3 Enstitü ve 6 Meslek Yüksekokulu ile eğitim, öğretimi araştırma ve topluma hizmet üretimi faaliyetlerine kaliteyi göz ardı etmeden her geçen gün kapasitesini arttırarak devam etmektedir. Eğitim ve öğretim kapasitemizi arttırmak ve Batı Karadeniz Bölgesinin güçlü bir yüksek öğretim kurumu olmak için kısa sürede hem Yüksekokullarımıza ve fakültelerimize çok sayıda yeni bölüm kazandırdık. Hem de öğretim eleman sayımızı önemli ölçüde arttırdık. Tüm bu gelişmelerin doğal sonucu olarak da 2011 yılı itibariyle yaklaşık 16 bin olan öğrenci sayımız 2012 yılında 19 bine ulaşmıştır. 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı itibariyle 7 bin 150 yeni kayıt olmak üzere toplam 23 bin 150 öğrencimiz olmasını hedefliyoruz. Bu çerçevede Alaplı MYO’da 2 bin 300 olan öğrenci sayımızın 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında 3 bin 283 olmasını hedefliyoruz.
 Bülent Ecevit Üniversitesi olarak eğitim-öğretimin hem çağdaş hem dersliklerde hem de gelişen teknolojik imkanları kullanarak etkin bir şekilde sürdürülmesini ve bu olanaklardan merkez-ilçe, fakülte-yüksekokul ayrımı yapmaksızın tüm eğitim birimlerimizin eşit derecede yararlanmalarına büyük önem vermekteyiz. Bu bağlamda son bir yılda önemli yatırımlar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. 11 ayrı kampüste hizmet vermenin zorluklarına rağmen, yatırım gitmeyen kampüsün olmadığını belirtmekten büyük mutluluk duyuyorum.
Ancak bir konuyu özellikle belirtmek isterim, Bu yatırımları yaparken sayın valimizden, vekillerimizden, belediye başkanlarımızdan, ticaret ve sanayi odalarımızdan, sivil toplum örgütlerimizden, iş adamlarımızdan ve eğitim gönüllülerinden büyük destek gördük. Elde edilen başarılar sadece bizim değil, hepimizin ortaklaşa ürettiğimiz başarılardır. Duyarlılık göstererek üniversitemizin gelişimine katkıda bulunan tüm yöneticilerimize, iş adamlarımıza ve eğitim gönüllülerine şahsım, öğrencilerim ve üniversitem adına teşekkür ediyorum.”
Öğrencilere de seslenen Prof. Dr. Özer, “Sizler üzerinize düşen tüm görevleri yerine getirerek zorlu pek çok sınavın ardından mezun olmaya hak kazandınız. Asıl sınavınız ise şimdi başlıyor. Başarıyı yakalamak ve ülkemize hizmet etmek için hiçbir özveriden kaçınmadan yolunuza devam edeceğinize gönülden inanıyorum. Bülent Ecevit Üniversitesinin öğrencileir olarak her biriniz çok iyi eğitimden geçerek özenle yetiştirildiniz. Yeni yaşamınıza adım atarken bilginize ve almış olduğunuz eğitime güvenin, hepsinden önemlisi de kendinize güvenin, bilgi çağı olarak adlandırılan bugünün
dünyasının en önemli sermayesi, iyi yetişmiş genç nesildir. Bu nedenle Türkiye’nin çağdaş ülkeler arasında güçlü bir konuma sahip olmasında en önemli görevin sizlere düştüğünü ve bizlerin umudu olduğunuzu hiçbir zaman unutmayın,
her geçen gün büyüyen, gelişen ülkemizin sizlere büyük ihtiyacı vardır. Yeni yaşamınızda pek çok yeni sorumluluk sizleri bekliyor. Atatürk’ün sizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetinin güçlenerek gelecek kuşaklara taşınması için, farklı görüş ve düşüncelere saygılı, demokrasiye gönülden bağlı ve toplumumuza değer katan bireyler olacağınıza inancım tamdır. Yeni yaşamlarınızın daima başarılı ve mutluluk getirmesi temennisiyle yolunuz açık olsun diyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.
 Öğrenciler konuşmaların ardından topluca okul yemin ettiler.Üniversite halk oyunları ekibi gösteri yaptı.
Daha sonra okulda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Ardından Alaplı MYO da başarı ile bitiren öğrencilere mezuniyet belgeleri  verildi.
Program sonunda Rektör ve öğretim elamanları hep beraber öğrencilerin yanına giderek aynı anda tüm kepler havaya atıldı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz