ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI MYO ‘NA TARİHİ YATIRIM YAPILDI

12 Ocak 2016
1.030 kez görüntülendi

ALAPLI MYO ‘NA TARİHİ YATIRIM YAPILDI

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç Dr. Rıfkı Henden, “Alaplı MYO’ya kurulduğundan bu yana ilk defa böylesine tarihi bir yatırım yapıldı. Yaklaşık 3 milyon liraya mal olan yatırımla Yüksekokulumuz örnek kampüs olacak, ben başta Rektörümüz Prof.Dr. Mahmut Özer olmak üzere senatomuza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yrd. Doç Dr. Rıfkı Henden, yönetimi ve öğretim görevlileri ile her geçen gün çıtayı yükselten BEÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu bünyesinde yapılan 3 milyon liralık yatırımla bölgede örnek kampüs olma yolunda hızla ilerliyor. Henden, yönetimi, öğretim görevlileri ve öğrencilerle düzenlediği sosyal sorumluk projeleri ve etkinliklerle bölgenin parlayan yıldızı olurken, yüksekokul öğrenciler için yaşanabilir bir kampüs olacak beraberinde Alaplı MYO Müdür Yardımcısı Hafize Yeğen ile birlikte Alaplı’da görev yapan yerel gazetecilere Yükseokul’daki çalışmalar ile ilgili bilgiler veren BEÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç Dr. Rıfkı Henden, Yüksekokulun örnek ve öğrenciler için yaşanabilir bir kampüs olacağını söyledi.

“YAŞANABİLİR BİR KAMPÜS ”
Alaplı MYO kampüsünün sosyal bir ortam haline getirmek için kampus alanında çevre düzenlemesi ve projeler hazırlandığını ve çalışmaların sürdüğünü belirten Henden “Kampüsümüzü öğrencilerimiz için açık alanların tamamıyla sosyal bir ortam haline getiriyoruz. Ayrıca yeşillendirme çalışmaların da ilçemizin doğal bitki örtüsüne uygun tercihler yapılıyor. Ayrıca spor alanlarımız yeniden düzenleniyor.
Basketbol ve voleybol sahaları ile futbol sahasının çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında bin 850 metrekarelik alan
öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri spor kompleksi halini alacak. Çalışmalar kapsamında ayrıca otopark sıkıntısını çözmek amacıyla da 15 araç kapasiteli otopark alanı da hizmete girecek” dedi.

“HEDEF ENGELSİZ BİR MYO OLACAK”
Alaplı MYO’da engelli öğrencilerin kampus yaşamları sırasında engelleri nedeniyle karşılaşacakları zorlukları en aza indirmek ve engellerin ortadan kaldırılması yönünde çalışmalar yapıldığını dile getiren Henden, “ MYO’da başlatılan yeni düzenlemeler kapsamında yerleşke içerisindeki kaldırımlar ve yollar, bina giriş merdivenleri ve kapılarını yeniden düzenlenecek. Engelli öğrencilerimiz MYO binasının 5 katına kadar rahatlı çıkıp inebilecekler” dedi.
“ÖĞRENCİLERE YÖNELİK KONSERLER “
Öğrencilerin sınavlar öncesinde moral ve sitres atmalarını sağlamak amacıyla bir dizi konserler düzenlediklerini belirten Henden, “BEÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu olarak amacımız öğrencilerimizin sosyal etkinliklere katılımının yanı sıra, onların daha moralli bir şekilde sınavlara girmelerini sağlamaktır. Bu anlamda çeşitli konserler düzenliyoruz. Bu tür etkinliklerimizi belirli aralıklarla gerçekleştireceğiz. Ben bu vesile okulumuzda konser verilmesine katkıda bulunan başta BEÜ Rektörümüz Prof.Dr. Mahmut Özer olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“TANIŞMA VE ORYANTASYON TOPLANTISI”
Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu olarak öğrencilere yönelik tanışma ve oryantasyon toplantısı düzenlediklerini belirten Henden, bu toplantıları her akademik yılının başında düzenleyeceklerini söyledi.
Henden, Alaplı MYO’yu tercih eden öğrencilerle gurur ve onur duyduğunu belirterek,” Alaplı MYO’ Avrupa Birliği diploma eki etiketine sahip sayılı üniversitelerinden BEÜ’nün Yüksekokuludur. Bununla da onur ve gurur duyuyoruz. Bizlere bu imkanı sunan BEÜ Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e şükranlarımı sunarım” dedi.
“KAN BAĞIŞI KAMPANYALARI”
BEÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu olarak kan bağışı kampanyalarını geleneksel hale getirdiklerini ve yılda 2 kez kan bağışı kampanyası düzenlediklerini kaydeden Henden, “Biz Alaplı Meslek Yüksekokulu olarak yılda iki kez kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Öğrencilerimiz gerçekten den sosyal sorumluluk örneği gösteriyorlar. Öğrencilerimiz kan bağışına gerçekten de çok duyarlı, ve biz öğrencilerimize kan bağışının önemini anlatıyoruz. Kan bir gün herkese lazım olacaktır. Ben öğrencilerimle her zaman gurur duyuyorum. Gerek sosyal sorumluluk projeleri ve gerekse düzenlediğimiz her türlü etkinliğimize destek veriyorlar” dedi.
“SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ”
BEÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu olarak Sosyal Sorumluluk Uygulamaları Dersi kapsamında birçok önemli projelere imza attıklarını belirterek projelerde emeği geçen Müdür Yardımcılarına, öğretim görevlilerine ve öğrencilere teşekkür etti.
Sosyal Sorumluluk Uygulamaları Dersi kapsamında örnek projelere imza atmaya devam edeceklerini dile getiren Henden, şöyle konuştu: “
Öğrencilerimiz belli başlı birçok projeye imza attı. Muhasebe, Gemi İnşa ve diğer bölümlerde okuyan yaklaşık 100 öğrencimiz Ahmet Zeki Atalay İlköğretim okulu öğrencileri ile birlikte Alaplı Atatürk Parkı, dolgu sahası deniz sahilinde ve Alaplı deresindeki çöpleri topladı.
Yine Yapı Denetimi Bölümü 2. Sınıf öğrencilerimiz Alaplı’da 4 yıldır felçli olduğu için yürüyemeyen 81 yaşındaki Bekir Kurban’a hayırseverler ve biriktirdikleri harçlıkları ile tekerlekli sandalye hediye etti. Bunun yanı sıra Yapı Denetim Bölümü 2. Sınıf öğrencilerim,z, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında ‘Eskilerimizi atmayalım ‘, ‘Beni Mutlu Et’sloganıyla çok anlamlı bir kampanyaya imza attı. İşletme Yönetimi Bölümü 2. Sınıf öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projeleri Uygulama Dersi kapsamında Gümeli İlköğretim Okulu Yardımlaşma için el ele’ ‘ Gelin Küçük
Dostlarımızın Gülümsemelerini Hep Birlikte İzleyelim’ sloganıyla yaklaşık 75 paket çeşitli kırtasiye malzemelerini öğrencilerle buluşturdu.
Bankacılık ve Sigortacılık Programı 2.sınıfında okuyan yaklaşık 54 öğrencimiz Alaplı Merkez İlköğretim Okulu öğrencilerine
unutamayacakları tiyatro etkinliği düzenledi. Gerek oyunculuk gerekse sahne arkasında görev alan üniversite öğrencileri minik öğrencilere tiyatro ziyafeti sundu. Ayrıca öğrencilerimiz , Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Kuzey Bakım Merkezi’nde kalan engeliler için yılbaşı eğlencesi düzenledi.

3

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz