ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI MYO’DAN YAŞLILARA ZİYARET

19 Mart 2013
598 kez görüntülendi

ALAPLI MYO’DAN YAŞLILARA ZİYARET

 

Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksek Okulundan bir gurup öğrenci yaşlılara saygı haftası dolayıyla bakım evi yaşlılarını ziyaret etti.

BEÜ Alaplı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç Dr Rıfkı Henden, öğretim görevlisi Ömer Dereli ve bir gurup öğrenci yaşlılara saygı haftası dolayısıyla Kuzey Bakım Merkezinde tedavi gören yaşlıları ziyaret etti. Ziyaret sırasında bakım evinde eşiyle birlikte kalan 75 yaşındaki Recep Altay, göz yaşlarına hakim olamayarak öğrencilere uzun, uzun sarıldı. Bazı öğrencilerin ise ağladığı gözlendi.

Yaşlı hastaları odalarında tek, tek ziyaret eden MYO Müdürü Rıfkı Henden, hastalarla yakından ilgilenerek Bülent Ecevit Üniversitesi olarak her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Henden, Türk geleneklerinde yaşlılara saygı her zaman olduğunu söyledi. Sık, sık bakım evini ziyarete geldiklerini dile getiren Henden, şunları söyledi;

“Bu hafta yaşlılara saygı haftası bu nedenden dolayı biz, Alaplının güzide kuruluşu olan bakım evine gelerek yaşlılarımızı ziyaret ettik. Bizim geleneklerimizde yaşlılara saygı her zaman vardır. Yanlız bir haftayla sınırlı değildir. Bizde hem toplumun dikkatini yaşlılara çekmek ve onların her zaman yanlarında olduğumuzu göstermek için öğrencilerimizle birlikte ziyarete geldik. Böyle bir hizmet sunulmasından dolayı teşekkür ederim. Üniversitemizin yapacağı bir şeyler varsa her zaman hazırız.”

Kuzey Bakım Merkezi Müdürü Psikolog Serdar Demirkol, ise Yaşlılık insanın başına gelen bir felaket olarak değil hayatın bir bölümü olarak düşünüp algılıyoruz. Ve buradaki hayatlarını ona göre düzenlemeye çalışıyoruz. Bu özel günde bizleri ziyarete geldiği için hocama ve öğrencilere teşekkür ediyoruz. Bu tür ziyaretler bizlere güç veriyor.”diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz