ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI MYO’NDA REKOR KAN BAĞIŞI YAPILDI

20 Ekim 2015
697 kez görüntülendi

ALAPLI MYO’NDA REKOR KAN BAĞIŞI YAPILDI

Alaplı Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında düzenlediği kan bağışı kampanyasında 220 ünite kan toplandı.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Alaplı Meslek Yüksek Okulu spor salonunda düzenlenen kan bağışı kampanyasına öğrencilerin yanı sıra akademik personelde destek verdi. BEÜ Alaplı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Rıfkı Henden yaptığı açıklamada, öğrencilerimizin tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında kan bağışı kampanyası düzenlediklerini söyledi. Kan bağışı öncesi Kızılay Kan Bankası  kan kazanım uzmanı Adem Sali  tarafından sınıflarda öğrencilere kan bağışını önemi hakkında bilgiler verildiğini belirten Henden, “Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan her türlü sosyal sorumluluk projesi okulumuz ve bizim için çok önemlidir. 5 yıldır kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Ancak bu kampanya sosyal sorumluluk projesi kapsamında olduğu için öğrencilerimiz daha çok sahip çıktı. Bu bizi oldukça mutlu etmiştir. Kampanyada hedefimiz 200 ünite bağışı idi. Bu hedefimize 20 ünite fazlası ile  ulaşmış durumdayız. Öğrencilerimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sosyal sorumluluk proje sorumlu öğretmeni Nevzat Solmaz ise biz bu proje kapsamında 24 öğrenci ile Müdür yardımcısı Ömer Dereli ise 20 öğrenci ile projeye destek verdik.Kan verebilecek tüm öğrencilerimiz tespit ettik.Hedef 200 idi biz 220 ünite ile Zonguldak rekoru kırdık. Öğrencilerimize yapmış olduğu hizmetten dolayı teşekkür ederiz dedi.

Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Doktoru Mehmet Günaydın biz bu okulda her yıl kan bağışı kampanyası için çalışıyoruz. her yıl artış devam ediyor.Bugün 220 kişiden kan alabildik.50 kişide çeşitli nedenlerle bağış yapamadı.Kan bağışında bulunan öğrencilere, projede çalışan öğrencilere ,MYO müdür ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz

ızılay Alaplı Şube Başkanı Hayri Yiğit de, Alaplı MYO öğrencilerine kan bağışına verdikleri desteklerden dolayı ayrı,ayrı teşekkür ettiğini belirtti.

DİĞER FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

myo kan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz