ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI MYO’NDA UYUŞTURUCU SEMİNERİ

10 Mart 2015
640 kez görüntülendi

ALAPLI MYO’NDA UYUŞTURUCU SEMİNERİ

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuray Atasoy, “Sentetik uyuşturucu kullananları şizofreniden çok daha ağır tablolar görerek tedavi etmeye çalışıyoruz” dedi.

Atasoy, BEÜ Alaplı Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen “Bağımlılığı Önleme ve Tedavi Yöntemleri” konulu konferansta yaptığı konuşmada, üniversitedeki psikiyatristler olarak sentetik uyuşturucularının adını kullanmamaya karar verdiklerini söyledi.

Son dönemde gündeme gelen bir sentetik uyuşturucunun ismi dolayısıyla bitkisel olduğu ve zararının bulunmadığı yönünde gençler arasında yanlış bir algının yer ettiğini vurgulayan Prof. Dr. Atasoy, “İşin içinde bilgisizlik var. Bu sentetik uyuşturucunun adının Japon kültüründeki bir minyatür ağaca benzemesi aklımıza güzel çağrışımlar getirebiliyor. Ancak durum öyle değil, bu sentetik bir şey” diye konuştu.

Prof. Dr. Atasoy, gençlerin esrar daha sonra da sentetik uyuşturucuya yöneldiğini dile getirerek, “Son derece tehlikeli bir uyuşturucu. Sentetik uyuşturucu kullananları şizofreniden çok daha ağır tablolar görerek tedavi etmeye çalışıyoruz. Gerçekten çok yıkıcı ölümleri de medyada duyuyoruz. Bunların engellenmesi gerekiyor” ifadesini kullandı.

Toplumun en önemli sağlık probleminden birinin de sigara olduğuna işaret eden Atasoy, sigara ve uyuşturucu maddelerden genç yaşlardan itibaren uzak durulmasının sağlıklı bir toplum için taşıdığı önemi anlattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz