ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI OKULUNA SAHİP ÇIK…………

1 Mayıs 2014
729 kez görüntülendi

ALAPLI OKULUNA SAHİP ÇIK…………

30 sene önce merhum Ahmet Zeki Atalay tarafından yaptırılan  Kız Meslek Lisesi kapatılıyor.

Yıllardır yüzlerce öğrenci mezun eden Kız Meslek lisesi tarihe karışacak. Zonguldak ilinde 3 kız meslek lisesinden biri Alaplı’dadır.Burası kapatılınca 2 tane kalacak.

Çok programlı liselerin kuruluş amaçlarına gelince bir çok lise türünün açılamayacağı yerlerde ÇPL adı altında çeşitli bölümlerin olduğu okullar açılmıştır.

 

Alaplı’da açılış gayesi de İmam Hatip lisesi bölümü açmaktır.İmam Hatip Lisesi Alaplı’da resmen açıldığına göre ÇPL’ye ihtiyaç kalmamıştır.

Çok programlı liseler, öğrenci sayısının daha az olduğu bölgelerde içerisinde meslek liseleri, bilgisayar bölümü ve düz liseler şeklinde açılan programlardan oluşuyor. Öğrenciler öğrenim gördüğü bu liselerde, eğitimini aldığı alanlardan mezun oluyor.

Yıllarca hizmet veren  Kız Meslek Lisesi Çok Programlı Lise bünyesine alınarak ileride çok problemli lise haline gelecektir.

Yaptığımız araştırmalara göre ÇPL bünyesinde birleştirilen  kız meslek liselerinin  sonradan tekrar bağımsız haline getirildiğidir.

Burada Kız Meslek Lisesinin kapatılmasının sebebi bina yetersizliğidir.Bu binaya TOKİ Okçular İmam Hatip Ortaokulunda okuyan öğrencilerin taşınması düşünülüyor. İmam Hatip ortaokulu öğrencileri geçici olarak ÇPL yeni binasına taşınabilir.

Alaplı sevdalısıyım diyenlere sesleniyorum.Alaplı bürokrasisine sesleniyorum. Alaplılı siyasetinde söz sahibi olanlara sesleniyorum. Sivil Toplum Örgütlerine sesleniyorum. Alaplı Kız Meslek Lisesini kapattırmayın. Bunun vebalini taşıyamazsınız.

 

 

 

 

Yorumlar

  1. ali ekber dedi ki:

    yazık olur çok yazık.

Yorum Yaz