ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA

4 Ocak 2013
611 kez görüntülendi

ALAPLI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA

 

Alaplı OSB Müdürü Ali Eren çalışmalar ile ilgili bir açıklama yaptı

Açıklamasında şunları söyledi

Alaplı Organize Sanayi Bölgesinin kamulaştırma çalışması 31/12/2012 tarihi itibariyle sona ermiştir.

Bölgemizde Ekonomik kalkınmanın hayata geçirilebilmesi için çok önem arz eden Alaplı Organize Sanayi Bölgesinin kuruluş çalışmaları 1996 yılında başlamış olup 1997 yılında yer seçiminin yapılmasıyla birlikte start almıştır.

2005 yılı nisan ayında OSB Kuruluş protokolü yeniden düzenlenmiş olup Sanayi ve Ticaret Bakanlığının 25/04/2005 tarihli onayı ile yürürlüğe girmiştir.

OSB için seçilen alan Alaplı İlçesi, Gökhasan Köyü mevkiinde, Alaplı İlçe merkezine 4,5 km uzaklıkta, hemen Kdz. Ereğli Organize Sanayi Bölgesinin yanında, batısında olup Karayoluna 2 km uzaklıktadır.

Alaplı Organize Sanayi Bölgesi için kamu yararı kararı verilmesi ile birlikte 2006 yılında kamulaştırma çalışmalarına başlanmıştır.

Alaplı Organize Sanayi Bölgesi’nin toplam alanı 815.411,96 m2 olup, Alaplı Organize Sanayi Bölgesi adına tapuya tescil ettirilmiştir. Bunun karşılığında kamulaştırma için hissedarlara toplam 3.987.935 TL ödenmiştir.

Böylelikle 2012 yılı sonu itibariyle kamulaştırma işleminin tamamlanmasından sonra, Müteşebbis Heyetimiz Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığına İmar –Parselasyon ve Altyapı planlarının ihalesinin yapılması için müracaat etmiş bulunmaktadır.

Planların tamamlanıp onaylanmasından sonra Altyapı inşaatının ihalesinin yapılarak başlanılması ve yatırımcıya sunulması beklenilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz