ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI TSO BAŞKANI OCAK: “UCUZ VE BASİT HESAPLAR YAPILMASIN”

4 Şubat 2014
577 kez görüntülendi

ALAPLI TSO BAŞKANI OCAK: “UCUZ VE BASİT HESAPLAR YAPILMASIN”

CEM SÜRMENELİ – Alaplı Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak, Ereğli tersaneler bölgesinde Geçici Yükleme Boşaltma Limanı’nın yapılacak olmasının Alaplı Alport Liman projesinin önünü keseceğini savundu.

Ocak,  yaptığı açıklamada, Alaplı’da Denizcilik ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan onay bekleyen Alport Liman projesinin Batı Karadeniz Bölgesi’ni ayağa kaldıracağını söyledi.

Ayrıca Filyos Liman projesine kesinlikle karşı olmadıklarını ifade eden Ocak, “Alaplı’ya yapılması planlanan Alport Liman projesinin yatırımcısı ve projesi hazır. Sadece onayını bekliyoruz. Liman projesi bölgemiz için çok önemli bir proje olduğunu gittiğimiz her yerde anlatmaya çalışıyoruz. Ancak şu var ki. Ereğli TSO’ dan yapılan ‘Ereğli tersaneler bölgesindeki limanın Geçici Yükleme Boşaltma Limanı yapılsın’ açıklamasını şaşkınlıkla karşıladık. Bu kadar basit bir düşünce olabilir mi? Bir kere oraya yeniden proje yapılacak alt yapısı üst yapısı tamamen değiştirilecek.Alaplı’da her şeyi hazır onayı bekleyen bir proje varken bu tür düşünceler hem Alaplı’ya hem de Ereğli’ye zarar vermektedir. Ucuz ve basit hesaplar yapılmasın” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz