ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DA 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

16 Temmuz 2019
571 kez görüntülendi

ALAPLI’DA 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

Alaplı İlçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.


Etkinlikler kapsamında şehir merkezi ve bazı caddeler Türk bayrakları ile donatılırken, 15 Temmuz Pazartesi günü öğle namazına müteakiben Alaplı Merkez Caminde Mevlit-i Şerif okutuldu, ardından Belediye tarafından bin  kişiye camii çıkışı pilav ve ayran ikramında bulunuldu.
Bugün saat: 14.00’de Alaplı Merkez camii önünde yapılması planlanan resim sergisi hava muhalefeti sebebiyle Cuma gününe ertelenirken, etkinlikler 19.30’da protokol konuşmaları ile devam etti.
Alaplı Kaymakamı Emirhan Arıkan, 15 Temmuz sebebiyle yaptığı açıklamada,
3 yıl önce bugünün dillere destan, tarihe kazınan ve asla unutulmayacak bir gun olarak takvimde yerini aldığını belirterek, şunları söyledi: “Türk siyasal hayati maalesef darbelere alışıktır. Her kim olsa bir çırpıda 60-80’ive 28 Şubatı söyler ve detayıyla anlatır. Ancak hiç birisi 15 temmuz kadar kara ve kirli olmamıştır. Milleti, milletin meclisini yine milletin uçakları ile bombalayan, milletin üstüne mermiler yağdıran Bu hainler yine bir nesle daha darbeyi göstermek istedi. Bir nesil daha darbeyle tanışacaktı. Ancak 15 temmuz günü millet iradesi ve demokrasi isteminin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha ortaya çıkardi. Milletin iradesinin herseyden ustun olduğu bir kez daha görüldü. Bu millet hiç bir zaman boyun eğmedi, eğmeyecekte …”
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ise, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü canı gönülden kutladığını belirterek,” bayrak inmez, vatan bölünmez” dedi.
Ardından Cumhuriyet meydanına konulan dev ekranda 15 Temmuz’u anlatan videolar yayınlandı, davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

onbeştemmuz

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz