ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DA 177 EV İÇİN YIKIM KARARI ÇIKTI

17 Aralık 2012
953 kez görüntülendi

ALAPLI’DA 177  EV İÇİN YIKIM KARARI ÇIKTI

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı’da sel, heyelan ve deprem gibi afetlerde ağır ve orta hasar gören 177 konuta yıkım kararı çıktığını bildirdi.

 

Malğaç yaptığı açıklamada, Alaplı’da 1985 yılından sonra çeşitli tarihlerde meydana gelen deprem heyelan ve sel gibi afetlerde konutları zarar gören 20 köyde 177 konut’a muhtarlar yoluyla tebligat yapıldığını söyledi.

 2013 yılı Mayıs ayına kadar yıkım kararı olduğunu ifade eden Malğaç, şunları söyledi;

 

“Alaplı’da geçmiş yıllarda meydana gelen sel, heyelan ve deprem gibi afetlerde ağır ve orta hasar gören 177 konutun, sahiplerine afet konutları yapılmasına rağmen yıkılmadığı ortaya çıktı. Ailelerin bazılarının hasarlı binalarda oturmaya devam edip yeni konutları kiraladıkları belirlendi. 177 konut’un boşaltılması için muhtarlara tebligat yapıldı. 30 Mayıs 2013 tarihine kadar konut sahiplerinin hasarlı evleri yıkması gerekiyor. Bu tarihe kadar konutlar yıkılmadığı taktirde Kaymakamlık devreye girerek hasarlı konutların elektrik ve sularını kesecek. Yine yıkılmadığı taktirde yıkım ekibi devreye girecek.”

 Alaplı’da yıkım kararı gelen köyler şu şekilde; Aşağıdağ,Aydınyayla,Ortacı,Yedigelli,Hasanlı,Çengelli,Kürkükler,Çengelli,Gökhasan, Çamlıbel,Kocaali,İsafakılı,Çiçekli,Musabeyli,Hacıhasan,Bektaşlı,Demircili,Hallı,Küçük kaymaz”

Yorumlar

  1. turan özmen dedi ki:

    yıkım kararı tamamen fotoraf çekilerek alınmıştır hiç bir tahlil ve inceleme yapılmamıştır .1998 yılından beri evlerimizde yaşadık tehlike yoktur eger hasar olsaydı düzce depremini en yakından biz hissettik evlerimiz o zaman yıkılırdı. kimse evlerimizde can ğüvenligi yok demedi .evlerimizin bedeli ödenmeden yıkılması hukuk dışıdır.kimse hukuk çiğnemesin.biz o evleri yapana canımız çıktı. yanımızda ev duracak bizimki yıkılacak o yıkılmacak ev çeliktenmi yapıldı yetkililer olaya el atsın.

  2. beytullah arıcı dedi ki:

    ben dogmadan önce olmuş aradan 22 sene geçmiş o süre içerisinde yıkılmadı şimdi niye çıktı yıkım işi bide şöyle bişey var heyalan olduktan 5 sene sonra ev verilmiş bu beş sene içerisinde niye can güvenligi öneme alınmadı,ben evime bir sürü para dökeyim saglamlaştırayım sonra bide ne olsun,yıkım kararı var, tekrardan inceleme yapılırsa daha iyi olur,

Yorum Yaz