ALAPLI HABERLERİ

112 ACİL SERVİS MOLLABEYE KAYDIRILSIN

19 Temmuz 2013
688 kez görüntülendi

112 ACİL SERVİS MOLLABEYE KAYDIRILSIN

Alaplı’da doktor ve hemşirelerin kaldığı sağlık ocağı lojmanları, 112. Acil servis istasyonuna dönüştürüldü.

Alaplı’da 2. kurulan 112 Acil Servis istasyonuna yer bulunamayınca doktor ve hemşirelerin kaldığı sağlık Ocağı lojmanı 112 Acil servise tahsis edildi. Şehir merkezinde 500 metre arayla sayısı 2’ye çıkan 112 istasyonlarından birinin lojmanlar yerine Mollabey ya da Devlet Hastanesine kurulması çok daha faydalı olabileceği belirtildi.

112 yer beğenmiyor iddiası

İlçede 2. Kurulan 112 Acil servis istasyonu şehrin değişik noktalarında uzun süre yer arandı. Alaplı Belediyesi, Karşıyaka mahallesinde bulunan semt konağının bir bölümünün 112 Acil İstasyonuna tahsis edebileceğini önerdi. Ancak hiçbir ses çıkmadı. Devlet Hastanesi diyaliz hastaların tedavi gördüğü binanın bir bölümün 112’ye tahsis edilmesi önerildi. Ancak orası 112’ tarafından beğenilmediği öne sürüldü. Son olarak Merkez Sağlık Ocağı üstünde bulunan sağlık personelinin kaldığı lojmanlardan biri boşalttırılarak 112 istasyonu  yerleştirildi. Hastane yerine ailelerin kaldığı Lojmanda 24 saat görev yapması gereken 112 biriminin yerleştirilmesi ise halkta tepki topladı.

Mollabey için Kaymakamdan ve Sağlık Müdürlüğünden destek bekleniyor

Ekonomik anlamda gelişen ve insan yoğunluğunu en yoğun yaşandığı köylerin en başında gelen Mollabey çevre köylere yakınlığı hesap edilerek 112 sağlık ocağını bir tanesini Mollabeye yerleştirilmesi için Kaymakamdan ve Sağlık Müdürlüğünden destek bekleniyor. Mollabey Köyüne kurulacak 112 Acil servis istasyonun çevre köyler ve Gümeli Beldesi ile birlikte yaklaşık 20 bin nüfusa hizmet edeceği İlçe merkezine göre hastalara ve olaylara daha kısa sürede ve hızlı şekilde müdahale etme süresi olacağı belirtiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz