ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DA AİLE İÇİ İLETİŞİM SEMİNERİ

25 Kasım 2012
813 kez görüntülendi

ALAPLI’DA AİLE İÇİ İLETİŞİM SEMİNERİ

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç’ın daveti ile Alaplı’ya  gelen, Kişisel Gelişim Uzmanı ve Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya, üç seans seminer verdi.

Sabahtan  din görevlilerine öğleden sonra öğretmenlere  Akşam da her kesimden kesimden halka; kişisel gelişim, eğitim, aile yapısı ve liderlik konularında verilen konferanslar dikkatle izlendi.

Alişan Kapaklıkaya,3 ayrı seanslık konferanslarında sinevizyon eşliğinde motivasyonu arttırıcı görsel sunumlar yaparak, öğrenme, öğretme, aile yapısı ve liderlik konularındaki tecrübelerini anlattı. Konuşmalarında çocukluk yıllarında başından geçenler ve üniversiteyi kazanmasında yaşadıklarını da anlatan Kapaklıkaya, seminerleri sırasında konuşması ve hareketleri ile dikkat çekti.

Ali Şan Kapaklıkaya ilk olarak  Alaplı’daki din görevlilerine öğleden sonra öğretmenlere , akşamda halka açık olarak verdiği konferanslarında; Güne merhaba, Aile içi İletişim, ilham veren Öğretmen, İletişimin Pin kodları, Etkili Liderlik, Ders çalışmak gerçekten sıkıcımı, NLP Farkındalık konularını anlatarak katılımcıların ilgi odağı oldu.

Kapaklıkaya, Yılmazlar düğün  salonunda yaklaşık 3 saat süren konferansı sırasında konuşması ve hareketleri ile dikkat çekti. Konuşmasında çocukluk yıllarında başından geçenler ve üniversiteyi kazanmasında yaşadıklarını anlatan Kapaklıkaya, tatlı anıları ile izleyicileri hem güldürdü hem de ağlattı. Aile içi iletişimin güçlü olmasının ailenin birlikteliğinin de korunması açısından son derece önemli olduğuna dikkat çeken Kapaklıkaya, “Yüreğine merhaba dediğiniz kişinin beynine de merhaba dersiniz” anlayışından hareket edilmesi gerektiğini kaydetti. Gerçek liderin etrafındakilere dikkat etmesi gerektiğini belirten Kapaklıkaya, “Etrafınızdakiler sizi ya aşağı çeker, ya da yukarı. Liderlik bulunduğu konumda kendisini yukarıya doğru çekenler ve etrafındakileri de oraya doğru çektirebilen insanlardır. Etrafındaki insanlar kaliteli, mutlu, başarılı olup kendisi başarısızlığa uğramış, sıkıntı görmüş, başarısızlığa uğramış hiç bir lidere rastlamadım” diye konuştu.

Kapaklıkaya son olarak stresten kurtulmanın ve onu pozitif enerjiye çevirmenin yollarını anlattı. Stresin eve sokulmadan nasıl dışarıda bırakılacağını dile getiren Kapaklıkaya, ayrıca yapılan işi çekilmez bir meslek olmak yerine sevilen bir iş haline getirmenin yöntemlerini anlattı. Çocukların eğitimi konusunda dikkatli hareket edilmesi gerektiğini ve ailenin çocuğun eğitimine sağladığı katkının önemine işaret eden Kapaklıkaya, Evlilikte yaşanan sorunlar, eşlerle çocukların arasındaki iletişimin önemini ifade ederek aile bireylerinin aynı dili ve aynı duyguları konuşması gerektiğinin önemini belirtti.

Dinleyicileri ile konferans süresince diyalog kurarak stresten uzak tutup kahkahaya boğan NLP Uzmanı Kapaklıkaya’ya konferans sonunda Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç teşekkür ederek plaket,  çiçek ve çeşitli hediyeler  verdi.

Alişan Kapaklıkaya’da izleyicilerin aldıkları kitapları imzaladı.Hatıra fotoğrafı çektirdi.

ALBUM ADI AİLE İÇİ İLETİŞİM SEMİNERİ, Fotograf Mustafa Kanca on 11/24/2012 (94 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz