ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DA ATATÜRK ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE ANILDI

10 Kasım 2013
806 kez görüntülendi

ALAPLI’DA ATATÜRK ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE ANILDI

Alaplı’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75.yıl dönümünü düzenlenen törenlerle anıldı.

Anıt önünde düzenlenen törende, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Emre Balci ve Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu Atatürk Anıtına çelenk sundu.Çelenk sunumunun ardından saat 09.05′ten itibaren iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.Saygı duruşu sırasında karayolundan seyir halindeki araçlar dururken evlerinin balkonlarına çıkan aileler saygı duruşunda bulundu.Anıt önündeki törenin ardından Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksek okulunda Atatürk’ü Anma etkinliği düzenlendi.

BEÜ Alaplı MYO’da düzenlenen törende Atatürk’ün hayatı anlatılan şiirler ve Gençliğin Atatürk’e verdiği cevap öğrenciler tarafından seslendirildi. Törende konuşan BEÜ Alaplı MYO’da görevli okutman İlker Bayram, ‘Atatürk’ü anlamak’ konulu konferans verdi.

Bayram, konferansta yaptığı konuşmada, Marmaray projesi dünyanın en büyük projesi olduğunu söyledi. Projeyle iki kıta arasındaki mesafenin  4 dakikaya indiğini ifade eden İlker bayram, şöyle konuştu: “Atatürk kayıtsız şartsız bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak üzere ya istiklal ya ölüm ilkesiyle başlattığı Milli mücadele ve Kurtuluş savaşımızla sonlanmıştır. Bu süreç içerisinde Erzurum ve Sivas kongrelerini takiben 23 Nisan 1923’de milli iradeye dayanan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) açılmış ve bütün dünyaya karşı yayımladığı beyannameyle egemenliğin kayıtsız şartsız Türk Milletine ait olduğunu söylemiştir. Geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük projelerinden biri olan Marmaray projesi açılışı gerçekleştirilmiştir. İki kıta arasındaki ulaşım 4 dakikaya inmiş olup, Londra’dan Pekine tren bağlantısı sağlanmış olmuştur. Bu proje bizim 150 yıllık hayalimizdi. Çünkü bu projenin ilki Sultan Abdulmecit zamanında 1860’da çizdirilmiş ardından 1902’de Sultan 2. Abdulhamit zamanında bir diğeri çizdirilmiştir. Ancak gerek o zamanlar bu kadar nüfusa sahip olunmaması gerek maliyetinin çok yüksek bulunması ve devletin o zamanki bütçesi bu maliyeti kaldırabilecek durumda olmaması sebebiyle gerçekleştirilmemişti. Bugün bu projenin gerçekleşmesiyle Türkiye tüm dünyaya ya gücünü hatırlatmıştır”

Öğrencilerin okuduğu şiirlerle ve Gençliğin Atatürk’e cevabını söylererek etkinlik sona erdi.

From ALAPLI MYO ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI, posted by Mustafa Kanca on 11/10/2013 (30 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Yorumlar

  1. Çevreci dedi ki:

    Ulu Önderimiz Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 75.yıldönümünde yapılan anma töreninde Marmaray’ın ne işi var, ne alaka…Tarih hocasına yakışmamış, Tarihi böyle mi öğreneceğiz.

Yorum Yaz