ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DA CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

30 Eylül 2013
713 kez görüntülendi

ALAPLI’DA CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

Alaplı’da Camiler ve Din görevlileri haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Alaplı İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, İlçemizde kadınlarımızın Cuma namazlarını camilerde kılmaları için mekanlar hazırlıyoruz dedi.

Bektaş, yaptığı açıklamada, 1-7 Ekim Camiler ve Din görevlileri haftası nedeniyle Diyanet İşleri başkanlığı tarafından bu haftanın teması, “Cami, Kadın ve Aile” olarak belirlendiğini söyledi.
Camilerimizde kadınlarımızın da vakit namazlarını kılabilmeleri için din görevlilerimiz rehberlik yapacağını ifade eden Bektaş, şunları söyledi:
“Diyanet İşleri başkanlığımız Ülke genelinde 1-7 Ekim tarihlerini Camiler ve Din görevlileri haftası olarak belirlemiştir. Bizde müftülük olarak tüm camilerimizde bakım ve düzenleme çalışmaları yaptık.2 Ekim Çarşamba günü merkez cami önünde kan bağışı kampanyamız olacak. Ayrıca hafta münasebetiyle İl Müftümüz Nuh Korkmaz, 7 Ekim tarihinde Cami, kadın ve Aile konulu bir konferans verecektir. Camilerimizde kadınlarımızın vakit namazlarını kılmak için bölümler hazırlıyoruz. Ayrıca Cuma namazlarına kadınlarımızın da katılmaları için din görevlilerimiz rehberlik ederek camilerimizde Cuma namazlarında bölümler açarak Cuma namazlarını katılmalarını sağlayacağız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz