ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DA ÇAMLIBEL KÖYÜNE FİBER OPTİK KABLO

1 Mart 2013
1.912 kez görüntülendi

ALAPLI’DA ÇAMLIBEL KÖYÜNE FİBER OPTİK KABLO

Alaplı’da  Türk Telekom tarafından ilk defa bir köye daha hızlı ve sağlıklı internet ulaşımı için fiber optik kablo çekildi.

Alaplı Çamlıbel Köyüne fiber optik kablo çekildi. Alaplı Türk Telekom elamanları Çamlıbel Köyüne daha hızlı internet ulaşımını sağlamak için yaklaşık 3000 metrelik fiberoptik kablo döşedi.

Çamlıbel Köyü içine küçük bir santal koyan görevliler köyde daha hızlı internet ulaşımını sağladılar.

Çamlıbel Köyünde internet hızı eskisinden 6 kat daha hızlı oldu.Kurulduğundan bugüne  internet arızası bildiren abone olmadı

Telekom Yetkilileri “Fiber optik, insanın saç teli kalınlığında ve çok hassas üretilmiş saf bir cam ip üzerinden ışığın iletilmesi prensibiyle çalışan bir sistemdir. Bu şekilde üretilmiş kabloların tercih edilmesinin en büyük sebebi, çevresel şartların ağır olduğu; nemli, rutubetli, elektriksel alan parazitlerinin yoğun olduğu yerlerden etkilenmemesi ve her zaman stabil bir bağlantı sunmasıdır. Fiber Optik kablolar, iletimi ışık hızıyla yani saniyede 300 bin km’lik hızla gerçekleştirirler. Bu yönleri sebebiyle uzak mesafelere veri aktarımı için tasarlanmışlardır.” dedi.

ALAPLI’DA ÇAMLIBEL KÖYÜNE FİBER OPTİK KABLO Haberine Ait Etiketler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz