ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DA CİNAYET…

18 Şubat 2015
957 kez görüntülendi

ALAPLI’DA CİNAYET…

Alaplı ilçesinde, fındık tarlasına köpekleri bağlamamasına kızdığı oğlunu av tüfeğiyle öldürdüğü iddia edilen babanın yargılanmasına başlandı.

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya tutuklu sanık Hüseyin Karacan (54), tanıklar H.Ç ve M.K ile avukatları katıldı. Mahkeme heyetinin söz verdiği sanık Karacan, avukatıyla görüşme fırsatını bulamadığından dolayı savunma için süre talep etti.
Sanığın eşi H.K, oğlunu öldürdüğü ve kendisini mağdur ettiği için eşinden şikayetçi olduğunu söyledi. Olay günü eşinin fındıklığa gittiğini belirten H.K. , “Daha sonra bana telefon etti. ‘Harun nerede’ dedi. Harun’u fındıklığı beklemesi için göndermişti. Ona telefonla ulaşamamış. Bana ‘nerede’ diye sordu. ‘Tırpandan geldi, yemek yedi, sokağa indi’ deyince, ‘tedbirli geliyorum’ diye cevap verdi. Bu şekilde konuşunca beni dövecek sandım. Bunun üzerine telefonumu alıp görümceme gittim. Olayı da görmedim” dedi.

Maktulün yengesi Ç. K., olay günü evde bulunduğu sırada kayınpederinin tüfekle sinirli şekilde odalara baktığını vurgulayarak, “Kayınpederimi öyle görünce ‘önümüz bayram, bir şey yapma’ dedim. Bana, ‘çocukları al, korkarlar’ cevabını verdi. Daha sonra çocukları odaya götürdüm. Silah sesi duydum. Bir şey görmedim” diye konuştu.Mahkeme başkanı sorularına çelişkili veren tanığa, “Siz gerçekleri saklayın. Biz müneccimiz, nasılsa bir şekilde olayı aydınlatırız” diyerek tepki gösterdi.
Sanığın diğer gelini M. K ise silah sesi duyması üzerine eve gittiğinde Harun’un vurulduğunu gördüğünü belirterek sağlık ekiplerini aradığını anlattı. Mahkeme heyeti, sanığın savunmasını hazırlaması ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi gerekçesiyle duruşmayı erteledi.
– Olay

Alaplı ilçesi Hacıhasan köyünde 25 Temmuz 2014’te Hüseyin Karacan, oğlu Harun Karacan’ı fındık tarlasına köpekleri bağlamamasına kızdığı gerekçesiyle av tüfeğiyle evinde vurmuştu. Ağır yaralanan Harun Karacan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Gözaltına alınan Hüseyin Karacan, sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz