ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DA DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ

2 Ekim 2012
692 kez görüntülendi

ALAPLI’DA DÜNYA YÜRÜYÜŞ GÜNÜ

Alaplı’da Dünya Yürüş günü nedeniyle yürüyüş yapılacak.

AlaplıToplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimi Dr. Gamze Oynar;

3 Ekim 2012 Çarşamba günü saat 12.00’de Kadınlar Pazarından başlayıp, Açık Stadyum Güreş Alanı’ nda sona erecek yürüyüşümüze tüm halkımız davet etti

Fiziksel aktivite ve egzersiz, bireyin sağlığını koruyan ve geliştiren, yorgunluğa ve hastalıklara karşı direncini artıran çok önemli bir faktördür.

Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi toplumda obezite, kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biridir.

Fiziksel hareketsizlik, dünya genelindeki ölümlerin önde gelen dördüncü risk faktörüdür. Bu nedenle Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’nın amaçlarından biri toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesidir.

Şişmanlığın ve şişmanlığın neden olduğu sağlık sorunlarının önlenmesi için çocukluktan itibaren hayat boyunca gayret edilmesi gerekir.

Sağlıklı beslenme ile birlikte oyun, spor ve açık hava aktiviteleri gibi çeşitli fiziksel aktivitelere önem verilmelidir. Yetişkinler için günde en az 30 dakikalık tempolu aktiviteler, çocuklar için ise günde 60 dakikalık tempolu fiziksel aktivite yapması önerilmektedir. Fiziksel aktivitenin türü seçilirken bireyin yaşı, cinsiyeti, sağlık durumu, fiziksel uygunluğu, vücut ağırlığı, istekliliği gibi faktörler göz önünde bulundurulmalıdır.

 

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de 3-4 Ekim’in Dünya Yürüyüş Günü olarak kutlanmaktadır. İlçemizde de konuyla ilgili halkımızın bilgilendirilmesi ve hareketli yaşamın farkındalığını oluşturmak amacıyla 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri çerçevesinde çeşitli sivil toplum örgütü ve daire müdürlerinin katılacağı yürüyüş düzenleyeceğiz.

Yorumlar

  1. vatandaş rıza dedi ki:

    Aman ha yürüyüş sırasında PTT yokuşunu kullanmayın. Ayağınız burkulabilir, çukura düşebilirsiniz. Araçlarla burun buruna gelebilirsiniz.

Yorum Yaz