ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DA EĞİTİM SORUNLARLA BAŞLADI

17 Eylül 2014
726 kez görüntülendi

ALAPLI’DA EĞİTİM SORUNLARLA BAŞLADI

Alaplı Ahmet Zeki Atalay İlkokul-Ortaokulunda öğrenci tuvaletlerindeki tadilatın bitmemesi üzerine öğrenciler evlerine gönderildi.

Okulun inşaat alanına dönmesinden şikayetçi bir çok veli, “üç aylık yaz tatilinde tamirat ve bakım çalışmaların neden yapılmadı, eğitime bir hafta önce başlandı, bu nasıl bir eğitimci zihniyetidir. Biz tatil bitiminde öğrencilerimizi okula gitmesi için çaba sarf ederken, okul idaresi öğrencilerimizi evlere “ okulda bakım çalışması var” denilerek gönderiliyorlar. Daha sonra çocuklarımızı okul için nasıl motive edeceğiz” diyerek sert tepki gösteriyorlar. Öğrenci velilerinden Aykut Keleş, iki çocuğunun Ahmet Zeki Atalay İlkokulunda okuduğunu söyleyerek, “Okula geldik şaşkınlığımızı gizleyemedik. Her tarafta inşaat malzemeleri boyalar ve hafriyatlar var. Şuanda okulda inşaat çalışmaları var. 3 aydır neredeydi bu okul idaresi. Gidin bakın daire müdürlerinin odalarına önce oralar yapılmış birde sınıfların ve tuvaletlerin durumuna bir bakın. Kapılar takılı değil lavabolar yok tuvaletler hazır değil. Banim çocuğum tuvalete girmek istese nerede ihtiyacını karşılayacak, elini nerde yıkayacak bunun cevabını versinler. Para istemeye gelince çok rahat isteniliyor ama hizmete gelince ortada bir şey yok. Bu durumdan şikayetçiyiz. Yetkili kimse onu görevini yapmaya davet ediyoruz. Bir an önce çocuklarımızın sınıflarına ve okuluna kavuşmalarını istiyoruz” dedi. Bir diğer öğrenci velisi Elif Orhan, çocuğunun birinci sınıfa gittiğini söyleyerek; “Çocuğum birinci sınıfa gidecek. Görüntüler çok kötü. Okulun fiziki görüntüsü okulların açıldığı bu günde hiç hoş değil. Çocuklar zaruri ihtiyaçlarını kesinlikle karşılayamadıklarından diğer çocuklar gibi benimde çocuğum okula gidemiyor. Okul idaresine sorduğumuzda bize, “Bir hafta daha idare eden sonra normale dönecek” diyorlar” dedi.
Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şen,  yaptığı açıklamada, Ahmet Zeki Atalay İlkokul-Ortaokulunda tuvalet sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.
Müteahhit firma işi zamanında teslim edemediğini öne süren Şen, “Okulumuzda sabah öğrenci tuvaletlerinde sıkıntı oldu. Tuvaletlerin ihalesi zamanında yapılmasına rağmen teslim süresi geçti. Ödenek sıkıntısı olmamasına rağmen müteahhit firma işi bitiremedi. Diğer okullarımızda hiçbir problem yok. 3-4 okul işi alan başka bir müteahhit firma işlerini zamanında bitiriyor. Ancak bir müteahhit burayı bitemedi. Öğrenciler sabah geldi tuvalet olmadığı için eve gönderdik. 1 kız 1 erkek tuvaletleri bugün akşama kadar bitirmeye çalışıyoruz. Biterse eğitim öğretim devam edeceğiz. Firma işi bitirmek için gece gündüz çalışıyor. Yarın için 1 kız, 1 erkek tuvaletini açmayı planlıyoruz hafta sonuna kadar tüm tuvaletler biter” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz