ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DA ENGELLİLERE VEFASIZLIK

20 Mayıs 2013
559 kez görüntülendi

ALAPLI’DA ENGELLİLERE VEFASIZLIK

Alaplı’da engeliler haftası dolayısıyla eğlence program düzenlendi.
Bir düğün salonunda düzenlenen programda konuşan Anadolu Engeliler Derneği Alaplı şube Başkanı İsmail Korkut, Engellilerin sorunlarını gerek yerel, gerekse merkezi yönetimlere her yıl ilettiklerini söyledi. Engellilere yönelik sıkıntıların yavaş, yavaş aşılmaya başlandığını anlatan Korkut şöyle konuştu;
“İstatistik verilere göre ülkemizde yaklaşık 8,5 milyon, İlçemizde ise 1000 kadar engelli yaşamaktadır. Bunun engellilerden 185’i derneğimizin üyesidir. Anadolu Engeliler Derneği olarak 2008 yılından bu yana İlçemizde yaşayan engellilerimizin daha yaşanabilir bir Alaplı’da yaşatmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu noktada yapabildiklerimiz var, yapamadıklarımız var. Bizler Alaplı’da gerek yerel gerekse merkezi yönetimimize engellilerin sorunlarını iletiyoruz. Alaplımızda engellilere yönelik sıkıntılar yavaş, yavaş aşıldığını görmekteyiz. Ancak en büyük sıkıntımız olan kaldırım işgalleri ve kaldırımların engellilere göre uygun olmaması ilçemizdeki engeli kardeşlerimizi rahatsız etmektedir. Bunun için birçok girişimlerimiz oldu.Ancak net olarak hiçbir sonuç alamadık.”
Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ise, Şunu çok acık yürekle ifade etmeliyim ki engeliler derneği başkanı Korkutun en büyük hizmeti, İlçemizde bu toplumda özürlülerin var olduğunu, bu toplumda özürlülerin ihtiyacı olduğunu, bu toplumda özürlülere yönelik hizmetlerin yapılması gerektiğini aklımıza yıllardır işledi. Böyle bir problemin var olduğunu Alaplımızın gündemine aldırdı. Kendisine bu güne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz.” Diye konuştu.
Konuşmaların ardından engeliler müzik eşliğinde doyasıya eğlenirken program sonunda hediye çekilişi yapıldı.
Programa, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün, Meclis üyesi Mehmet Yaman, Alaplı Devlet Hastane Müdürü Ramazan Uysal, Doktor Recep Erdoğan, Engel tanımayan Engeliler Derneği Başkanı Şaban Yavuz engeliler ve yakınları katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz