ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DA KİTAP ŞENLİĞİ BAŞLADI

21 Mayıs 2013
591 kez görüntülendi

ALAPLI’DA KİTAP ŞENLİĞİ BAŞLADI

Kaynak Kültür Yayın Grubu tarafından “Türkiye Okuyor” ve “Okullar Hayat Olsun” projelerine destek amacıyla 30 ilde düzenlenen Kitap Şenliği, Alaplı’da  başladı.

Alaplı Kaymakamlığı,  Alaplı Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaynak Kültür Yayın Grubu tarafından, “Türkiye Okuyor” ve “Okullar Hayat Olsun” projelerine destek amacıyla düzenlenen fuar, 21-23 Mayıs 2013 arasında Alaplı Belediye kültür Merkezinde  devam edecek.

Açılışta bir konuşma yapan Milli Eğitim müdürü Hüseyin Taşıran , “Yaklaşık iki ay kadar önce Kaynak Yayın Grubu’ndan yetkililer kitap fuarı yapmayı düşündüklerini bize ilettiklerinde, çok isabetli olacağını söyleyip o günden itibaren çalışmalara başladık. Yeni nesillerin kitap okuma alışkanlığını geliştirmek ve kitaplarla kaynaşmasını sağlamak için bu fuarı düzenledik. Bilginin en önemli değer olduğu günümüzde ona ulaşmak, elde edip üretmek ve kullanmak çok önemli hale gelmiştir. Bilgiye ulaşacağımız en temel kaynaklar da kitaplardır. Toplumda okuma bilincini geliştirmek temel vazifemizdir.” dedi. Ardından stantları gezen Milli Eğitim Müdürü ve beraberindekilere, Kaynak Kültür Yayın Grubu yetkilisi  rehberlik yaparak bilgi verdi., Daha önce 63 ilçe ve dört il merkezinde kitap fuarı açtıklarını belirterek, “Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitapları kendi biriktirdikleri harçlıklarla almanın keyfini yaşatmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Daha önceden dağıttığımız kumbaralarda biriktirdikleri parayla kitap almanın ve tasarruf etmenin ne olduğunu öğrendiler.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin yanı sıra yetişkinlere yönelik kitapların da bulunduğu Alaplı 1. Kitap Fuarı’na ilçedeki bütün öğrencilerin götürüleceğini aktaran yetkililer, yaklaşık 8  bin öğrencinin katılacağını belirtti.

Çocuklara kitap sevgisini aşılamak ve okuyan sayısını artırmak adına başlatılan şenlikte dünya klasikleri, romanlar, dini içerikli kitaplar, şiir, tarih, araştırma, sosyal içerikli, masal, hikaye ve boyama kitapları gibi çok farklı konularda ve türlerde kitaplar bulunuyor.

ALBUM ADI KİTAP OKUMA ŞENLİĞİ, Fotograf Mustafa Kanca on 5/21/2013 (68 Resim)

Fotograf Mustafa KANCA


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz