ALAPLI HABERLERİ

ALAPLI’DA KÖYLERE KAMERA SİSTEMİ

23 Mayıs 2013
555 kez görüntülendi

ALAPLI’DA KÖYLERE KAMERA SİSTEMİ

Alaplı Kaymakamlığı Köylere Hizmet götürme birliği 47. olağan meclis toplantısı yapıldı.

Kaymakamlık toplantı salonunda Kaymakam Yıldıray Malğaç’ın başkanlığında yapılan toplantıya 50 köy muhtarı katıldı.

Toplantıda konuşan Malğaç, Köylerdeki asayiş olaylarını minimum seviyeye indirmek için her köye kamera sistemi kurulacaklarını söyledi. Fındık toplamak için gelen mevsimlik işçileri boş arazilerde çadır kurdurmayacaklarını anlatan Malğaç, şunları söyledi;

“Bu yıl fındık toplamak için gelecek olan mevsimlik işçileri hiçbir şekilde boş arazilerde çadır açtırmayacağız. Muhtarlar böyle çadır kuran mevsimlik işçiler gördükleri zaman bizlere ya da İlçe jandarmaya haber versin. Fındık bahçesinde işçi çalıştırmak isteyenler ise, kendi arazilerinde ya da evlerinde ağırlayacaklar. Köylerimizdeki asayiş olaylarını minimum seviye indirmek için her köyümüze kamera sitemi kuracağız. Haftada 3 tane dilekçe geliyor satıcı geldi kandırıldım diye. Yardım toplamak amaçlı ya da başka bir maksatla köylerde hırsızlık yapan vatandaşın evine giren insanlar oluyor. Telefon direklerindeki telleri çalıyorlar. Kim yaptı belli değil. Her köye jandarma dikmemiz de mümkün değil. Bize kayıt lazım, görsel bir şeyler lazım onun için her köye kamera sistemi kuracağız. Bununla ilgi çalışmalar başladı Haziran ayı sonuna kadar çalışmalar tamamlanacak ve fındık mevsimi öncesi her köyümüzde kamera olacak.”

Toplantıya, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç,İlçe Jandarma Komutanı Emre Balci,İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş,İlçe Tarım Müdürü Rafet Arslan,Özel İdre Müdürü Şaban Emiroğlu, İl genel Meclis üyeleri, Ayhan Akman,Temel Uslu,Ali Çoşkun ve köy muhtarları katıldı.

Haber: CS

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz